tisdag 13 januari 2009

Fixarskrubb

Hej på er!
Här går det framåt sakta men säkert med skrubbröjningen...
Den ena skrubben är nu på väg att förvandlas till en fixarskrubb. Förut var allt utspritt och lite hur som helst. Bredvid sytrådarna kunde det ligga en påse med urväxta skor mm... Ja, ni vet hur det brukar bli om man har lite extrautrymme...
Nu börjar det mesta få sin givna plats... Tänk bara vad vackert det är med knappar i en gammal glasburk...

Nu ligger också alla tyger i prydliga högar...


Garner och trådrullar har sina platser i korgar och glasburkar... Mmm... Ser nästan ut som godis! Ni minns väl mitt nyårslöfte. Har hållit det än så länge, men just nu är jag så sötsugen att jag kanske börjar gnaga på garnet! *fniss* Snart hjälper inte ens gröna äpplen längre...

Band i olika färger har också fått egen förvaring... Nä nu måste jag gå och stoppa i mig en morot eller två för att minska sötsuget...
Det här är lite vad jag sysslat med de senaste kvällarna... Hoppas ni har varit ute och njutit av det vackra "vårlika" väder vi har just nu. Det tråkigaste är att varenda snögnutta vi hade här är som bortblåst....
Kram på er! See you soon!
Susanne

56 kommentarer:

Engelska Villan sa...

Åh! Gud vilka härliga tyger och spetsar och band! Tyger är så vackert att ha sådär på en hylla. Vad avis jag blir, en riktig skattgömma du har i den där skrubben, du!
Kram Anna

Fru Ekeby sa...

Härligt med ordning och reda! En skön känsla. Och sen att kunna hitta allt och kunna "se" nya saker med skapar-ögonen!
Fin blogg har du! Jag är ofta och hälsar på.
Tips om nyårs löftet; drick mycke vatten. Hacka gröna äpplen och blanda med mini keso och kanel-smaskens! Hälsningar från Fru Ekeby!

Anonym sa...

Vilken ordning! Garnet, banden ,knapparna...Det är som fina prydnader. Jag blir verkligen inspirerad att göra en störtdykning i mina egna gömmor. Tyvärr har jag inte en hel skrubb att ha som förvaring...Men någon vrå kanske jag kan hitta!
Kramar A-S

Lilla huset på prärien sa...

Oj vad ni har varit duktiga som har fixat så! Önskar verkligen att jag hade ett utrymme som jag kunde göra så med!

Kram Jenny

Mejrams! sa...

Visst är det en befriande känsla att röja, rensa och sortera. Och när det dessutom blir en fröjd för ögat, ja kan det bättre bli.
Vilken härlig blogg ni har, jag blir alltid så inspirerad./Merja

gamla skolan sa...

Oj ! Det är sånt man inte tar tag i , i första taget ! Men fint blir det och ordningssamt ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja det må jag säga - ordning och reda, löning på freda´. Här syns det tjejer som kan röja. Så fräscht och fint det blev.
Själv har jag gjort...absolut ingenting idag...annat än surfat runt bland alla fina bloggar.Gubben är borta så då gäller det att passa på ;)

Kram Viveka

Anonym sa...

Vad fint det blev! Om ni nånsin skulle få långtråkigt får ni gärna flytta hit...fniss. Hmm, men laddad med så mycket inspiration få man väl börja stöka lite själv.
Snacka om tygomaner - en fin samling, speciellt det blåa på vit grund.
Kram & Hälsningar till dig & Alice
AnnA

Anonym sa...

Fint som alltid hos er!!!!!!!!!
mvh. Lena :D

Anonym sa...

Hej Susanne volange!

Vad duktig du är. Själv håller jag med på med att minska allt vad sött heter, jobbigt är det men förhoppningsvis ger det ett tillfredställande resultat.

Jag har i en fin glasbukr lag naturella cashewnötter som jag får ta några stycken när jag blir sugen och inte står ut med frukt eller grönt längre :D

Good Luck!

Kram Lena

Les Cotrions sa...

Great work you made! I like your fabrics..and buttons & co in the glass jar! They looks like candies!!!
Have a great day!
Vale

Jenny Oak Fae sa...

Så fint det blir...önskar att jag hade lika bra ordning på mina saker..!

KRAM, Jenny

<3

Skatan sa...

Så där skulle jag vilja ha hemma hos mig!!

/A

rosenskära sa...

Hej Susanne! Har du varit inne på bloggen Chez Larsson eller?! Tänkte att du måste ha fått världens inspiration till sorterande och ordnande någonstans ifrån!

Vilken otrolg massa vackra tyger du har?! Vad har du dem till? Sparar på? Är du en symästarinna i smyg?! Knapparna och banden är också tusen gånger vackrare att titta på när de ligger i fina burkar!

Kram/L

ElaLou sa...

hallo susanne, wonderful !!!
sehr schönen Blog hast du da. komme jetzt öfter vorbei bei dir. Liebe grüße aus Germany von M.

Sanna sa...

Tänk vilka fina bilder man kan få i en skrubb! Otroligt inspirerande med tygtravarna, garnnystanen och de vackra glasburkarna. Vad duktiga ni är!

Anonym sa...

Åh vad fint ni gör,har också börjat rensa vår förvaring.Vi har inte så stort men det blir ju inte bättre med plats om man inte rensar med jämna mellan rum och det har inte gjorts här på länge.Vi har stoppat in och skyndat oss stänga dörren.Sen hittar man ju saker man glömt att man hade ,hittade tre söta burkar som har fått flytta in i köket igen efter att ha stått längst in i garderoben i flera år.Nu blev dom förvarings burkar till sånt man vill ha tillhands men inte vill ska synas.Städade ut julen här på riktigt i fredags, brukar alltid köpa en bukett vita tulpaner när det är gjort.I år fick jag insperation från en blogg med en fin bild med gröna äpplen.Vita tulpaner och ett vitt gammalt fat med gröna äpplen.Så fint efter julen .Tack för din insperation.Ha det !!( väntar redan på ditt nästa inlägg )A.i den lilla röda stugan .

me and alice sa...

Tusen tack för era goa kommentarer Anna, Lena och A i den lilla röda stugan!!
Kram på er! /Susanne

Anonym sa...

Den är en fröjd att rensa och blir resultatet som ert så är det en härlig bonus. Jättefint! Tack för alla härliga inlägg du gör. De ger så enormt mycket inspiration.

Beatrice

Anonym sa...

Men åå så härligt det ser ut!
Lyckos dig som har en sån skrubb !:)

Nettan sa...

Heej! Å gud va härligt med sån ordning och reda!! Blir grymt avis..ä expert på att röra till det!!
Kram Nettan

Viola sa...

Jissis vilken fin ordning, det är ju som en dröm att kliva in där och titta på allt det vackra på hýllorna kan jag tro, en sådan där vacker och fin ordning som man drömmer om, lyllos dig! Stor Kram VIOLA

Spets och snor sa...

Ville bara titta in och tacka för hjälpen idag! Du är så hjälpsam och snäll. Det är så skönt att sakerna är på plats igen. Du må tro Susanne hade ett vackert hem. Du skulle älskat det ... Du får kolla på Magdas bilder. kram Helena

Anonym sa...

Tack, nu blir jag också inspirerad att rensa i röran! Skönt att se också att det är fler än jag som har osydda tyger på lager...;-) För visst är det väl så att man bara "måste" köpa någon meter om man ser ett snyggt tyg, även om man inte har en aning om vad man ska ha det till...!

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Men vilken vacker organiserad känsla... Den får jag inte när jag öppnar mina skåp *Ler* Jättefina tyger... Knapparna tänker jag på min farmor som tog bort och sparade alla när hon kastade plagg.. Hon hade en hel tunna med knappar, undrar vart dom är...
Ha en go vecka...
Kram Linda

Mamma C sa...

Så duktig du har varit. Får dåligt samvete, måste nog göra en röj och rens hos mig med. Men det är ju så lätt att bara stänga dörren när man ställt in något. Här finns det ingen snö kvar heller. Inte för att vi har haft så mycket. Men lite vitt har det varit.
Kram mamma C

Kullan Pullan sa...

Hej Goding!
Vad duktig du är, det blir ju såå fint. Skulle behöva lite av din karaktär, har både käkat pizza och nallat godis från barnen...
Kramisar Paula

Kerstin sa...

Oh, det ser alldeles, alldeles underbart ut! *grön av avund* Det kommer klia i fingrarna på er av pysselsug när ni ser allt ju!

Kramar!!

Ullis/Leva på landet sa...

Men så mycket fina saker du har. Så mycket ljuvliga tyger du har samlat på dig. Skulle gärna ha en del av dem till lite pyssel. Så fint du har gjort med alla burkarna.

Kramar Ullis

Annas skattkammare sa...

Herregud Susanne hur mycket fina tyger, band och garner har du egentligen!?
Visst är det härligt när man får lite ordning.. Här är det inte ens i närheten..
Kram /Anna

Vitt och nött sa...

ååh va fint ni gjort det! Det är ju sån ordning man vill ha i sina förråd å garderober!

måste bara fråga om nått helt annat. Eran besökräknare, var hittar man den? skulle vilja ha en sån.

tack på förhand!
kram

Tulipa sa...

Vilken ordning du får!
Känns alltid bra när man tar sig i kragen och gör något sådant (blir ju inte så ofta...).
Gillar knapparna i burken.
Och vilken massa tyger!

Vet du jag har fått smak på de gröna äpplena sen jag såg din bild. Innan var jag "en röd äpple" tjej!

Kram Mariette

Noamaja sa...

Har börjat följa din mysiga blogg! Jag är också igång med att röja! Visst är det härligt befriande! Du har så mycket fint och skriver så trevligt. Och Alice är ju för gullig med sin blick för estetik!

Varma hälsningar
A

Lauras gård sa...

Åh, vad duktig du är som fick så fint i förråden! Jag måste ta tag i våra kattvindar också. Vi drunknar snart i urvuxna baby och barnkläder. Men det är ju så svårt att skiljas från dem... Ser fram emot att hälsa på i sommar. Tills dess besöker jag dig ofta på din blogg!

Kram Stina

Life Of An Angel sa...

Vilekn ordning du fått! Får jag stjäla lite energi och inspiration så kanske jag me kan få lite ordning i min skrubb :-)

kram Angelica

me and alice sa...

Hej Stina!
Åh vad kul att du skriver!!!
Visst är det svårt att skiljas från alla söta babykläder... Här har vi sparat en hel kista med fina kläder som vi har massor med minnen av...
Blir jättekul att ses i sommar!
Kram Susanne

Lime sa...

En egen fixarskrubb! Det vore nå't det. Här finns inga utrymmen över för en fixarskrubb men en liten hörna brukar jag kunna fixa om jag blir pyssellsugen :-)

Ser härligt ut! Ha en fortsatt skön vecka!

Ett skönare liv sa...

Oj va mycke pyssel du har :) å så fint du har lyckats gjort de !!

bra jobbat :)

ha de gott!
kram :)

Karin Lindström sa...

Hej Susanne!

Vad härligt det kommer att bli! Jag har ju också en skrubb som jag syr och pysslar i. Jätteskönt att kunna stänga dörren utan att behöva plocka undan symaskinen etc!

Så många fina tyger du har! Och vad bra att ha den på hyllor, då ser man ju dem så bra.

Är du så duktig att du inte ska äta någor godis! Jag hejar på dig, skulle behöva göra detsamma.

Ha en fortsatt pysslig vecka då!
Kramar
Karin

Galleri Hönshuset sa...

Hej tjejer. Jösses vad fint! randiga tyger kan jag bara inte vara utan....o så har ni flera hyllor fyllda med sånt =)

Så fint, fräscht och superduper snyggt iordninggjort!

ha det gott. Kram Pirre

Lallis - liv och leverne sa...

Men oj vad du har legat i och gjort så fint!
Kram Lallis

LOPPISLIV sa...

Visst är det skönt när man gör sig av med sånt man inte behöver och som tar plats och när man sen får i ordning, det är som en ryggsäck som man blir av med, befriande på något vis. Men vägen dit är ju lite jobbig. Vi har inga stora utrymmen i vårt hus, önskar att jag hade mer förvaring men samtidigt är det bra för man kan inte samla inte på sig allt för mycket....för det finns ingen plats :-) Vad vackert med randiga tyger ihop. Kraaam Paula

Zizzi sa...

Härligt att få ordning, eller hur? Ser urmysigt ut bland dina tyger, band och knappar! Man blir riktigt pyssel-sugen!
Kram cissi

Karin Krut sa...

Väldigt stiligt med alla tyger för det fanns ju en del.. ;) Verkligen snyggt med ordning och reda hmmm... *klurar på vår skrubb*
Ha en skön onsdag
Kram Karin

Anci sa...

Det ser jättefint ut ! Både vackert med alla tyger och knapparna i burkar och så tror jag att man mår bra av ordning :)

Jag är inspirerad !

Hälsningar
Anci

Två systrar sa...

Oj så prydligt:-) Hoppas det förblir så också, det har ju en tendens att förändras efter ett tag:-) Morot mot sötsug!!! Hjälper det? själv kämpar jag med att lägga på mig lite hull:-)) Ett extra wienerbröd....mmmm
Kram C&M

annashusidingtuna sa...

Oj, vad mycke pysselsaker du har!
Det ser verkligen ut som godis i glasburkarna och vad mycket tyger du har!
Ni har varit så duktiga du och Alice.
Kramar Anna

Anonym sa...

Ja vad ska jag säga.. Jättefint och jag är jätteavundsjuk på din skrubb. Har ingen skrubb, knappt någon plats för förvaring i vårat LILLA hus (brygghus). Men vi väntar ju på vårat STORA hus som vi ska få totalrenovera i vår :) Då ska jag ha FÖRVARING och ett SKAFFERI och det har jag redan inrett kan jag säga.

Fortsätt o ge mig fräscha ideer.
Kramar @nette

Erika sa...

Ojojoj va mycket yger ni har, förstår att ni lätt kan fylla upp ett eget utrymme med bara pysselgrejer.

Marits vita skrin sa...

Jisses vad fint det blev. Band i burkar, vem kunde ana att det var så vackert.

Ni har nånting hos mig tjejer.

Kram kram

Unknown sa...

Men du får inte visa såna bilder, nu sitter jag här och är grön av avund;-) Vilka tyger, band och knappar du har, en skattkammare.
Kram

LantlivsAnette sa...

Ojjj..wow !! Du slår nästan mig med dina tyghögar..hii..hii..jag har ju en massa tyger, det blir ju lätt så då man har en butik själv med tyger, jag älskar vackra tyger...och dina fina högar, jaa jisses vilken fin ordning du har där nu !! Sååå vackert..
Ja, du, sötsuget sätter in då och då, vet du vad jag gör på kvällarna då det är som värst ? Jag går och borstar tänderna, det hjälper jag lovar..
Kraam Anette

Dalatorpet sa...

ja gud den som ändå hade plats för att ha det så ordnat

Vita små hjärtan sa...

Fint du gjort... Tänk sånt tycker jag är rolig, röja o få ordning. Kram

Jenny sa...

Det var lite kul och inspirerande att du visade oss ert rum samtidigt som jag blev utmanad på ungefär samma sätt! :) Jag tycker ni fick det jättefint och ser gärna fler interiörbilder därifrån och fler smarta tips!

Blonder og perler sa...

Alt du tar i blir så fint!
Og for noen fine stoffbiter..
I morgeb blir det tur til Ikea på meg for å kjøpe hyller til "skrubben." Du er en stor inspirasjonskilde.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin