torsdag 22 januari 2009

Nu ska här njutas!

Ahh äntligen!!!! Ryggen har tagit stryk av dessa böcker och boklådor, men nu är det klart! Hyllorna är rengjorda och nytvättade gardiner sitter framför alla böcker. Kanske stoppar det upp lite av dammsamlandet... Meningen är att vi ska bygga fast dessa hyllor i väggen med fina lister och krön... Men vem har bråttom!? Vi har väl bara haft dessa hyllor 5-6år... *fniss*


En liten titt under skynkena... Ordning och reda. Synd bara att inte alla böcker är så här vita!

Ovanpå hyllorna har vi lagt alla inredningstidningar i nummerordning. Det är magasin som har några år på nacken och som man inte bläddrar lika ofta i längre...
Inte så konstigt att man har en massa att rensa ut. Man har ju hunnit samlat på sig en hel del under årens lopp. Jag har till och med varenda IKEA katalog sen 1992 och framåt... *fniss*

Har ni något tokigt ni har samlat på!? I början på 90-talet när jag hade min största Ikea feber då kunde jag varenda pinal i katalogen. Man kunde fråga nästan vad som helst och jag visste exakt på vilken sida den fanns... Helt knäppt eller hur!!!

Nej mina kära vänner... Nu ska jag äta upp min file´ade apelsin och hoppa i säng och bläddra i den här ljuvliga nya tidningen från Jeanne d´Arc Living innan jag somnar in...

Den finns på Gruvgatan 13 i Falun!!!

Kram på er!! Susanne

29 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Vilket jobb ni gjort alltså - ordning och reda. Vad skönt för själen. Stolen är ju bara för vacker - det skulle inte göra alltför ont att äga en sån själv *ler*
Nu har du verkligen en höjdpunkt framför dig när du ska titta i det nya magasinet. Ja, den tidningen har jag väntat in till butiken sååå länge nu och var lite rädd att förväntningarna skulle vara för höga - också blir jag bara golvad av lycka när jag läste den.
Den är helt underbar alltså.
Önskar dig god läsning och en trevlig helg!
Kram Mia

Zizzi sa...

Vad fint ni har gjort det!
Jag samlar på mycket, bland annat presentpapper - vilket blir lite tokigt. För jag hinner aldrig använda upp det jag har, och ibland vill jag "spara" på det eftersom jag tycker att det är extra fint. Men nu ska jag använda upp allt presentpapper jag har så fort jag kan.
Kram cissi

Love Your Homes sa...

Ja, kära tjejer, nu kan ni njuta härligheten av ett hårt arbete.....en inbjudande idé med de tunna gardinerna som skulle passa som skydd för alla mina tygstuvar.
De dammar rätt friskt, faktiskt, om man inte håller efter med dammsugaren...vilken jag tycker är rätt tråkig, dammsugaren alltså.

Men så är man bagarens barn, det blir sällan något färdigt åt mig själv.....brukar hinna att nåla upp på prov och så hänger det så ett bra tag.

Vila nu ryggen lite kära Suss.

En liten godnattkram,
Ia

ANETTESHUS.COM sa...

Sååå fint det ble!! Deilig å få ryddet litt ... Kjenner igjen frustatrasjonen over at bøker ikke er spesielt pene, de er aaalt for fargeglade;) Har sydd lingardiner til bokskapet vårt.

Kos deg med det nye bladet! Håper det svarer til forventningene?! Spennende å høre hva du synes?

Klem Anette:)

annashusidingtuna sa...

Så fint ni har gjort!
Måste också få tag på den tidningen!
Kram Anna

Nettan sa...

Så fint ni gjort det! Det första jag tänkte var..har hon tom lyckats ha så vite böcker..men så var inte riktigt fallet alltså!;-) Snyggt att gardinerna var lite tunna å transparenta!!
Ha en fin helg!
Kram Nettan

LantlivsAnette sa...

Åhhh, jisses vilken ordning och reda du har nu, sååå fint, och vad skönt det måste kännas, allt är dammat och putsat, alla böcker och tidningar på sin plats !
Bra jobbat Sussi...idag är du välförtjänt av en fika, det är ju Fredag !! Jag har redan hunnit med en fika...
Ha det gott
Kraam Anette
P.s Vi fick hem tidningen till vår butik igår, ohhh så fin den är, man kan bläddra och bläddra hur mycket som helst...

Mamma Linda sa...

Va fin ordning du fått. Jag slängde nyss en massa gamla inredningstidningar, kan inte spara på dem, jag tittar ju aldrig i dem.
Vi har också pratat om att sätta fina lister och ett krön på våran "billy" (jag antar att det är en sån du har) men det får ligga på is ett tag, för hyllan ska inte stå kvar där den står idag. Projekt, projekt men inget som inte kan vänta ett tag. Och snart börjar man jobba så vem vet om man får nå´t gjort alls?!
Ha en skön helg
Och vilken mysig tidning :-)
Kram Linda

rosenskära sa...

Skönt att höra att det finns fler än jag som samlar på gamla IKEA-kataloger...

Men inte nu längre, har insett att de tar mer plats och därmed energi än de ger!

Men ett litet boende handlar allt om prioriteringar, en in, en ut liksom!

Om du hade en sån liten praktisk dammsugare som jag har nu, skulle du kunna ta bort handenheten och dammsuga hyllorna (nej, jag jobbar faktiskt inte på electolux' marknadsavdelning...)

Ha en skön fredag!

Lena

Anneli sa...

Det låter som att det är läge för dig att bara luta dig tillbaka och njuuuta!! Det är väl ändå en härlig känsla att avsluta ett sådant projekt!!!

Ha en skön helg!!

Kram

spetsar och änglar sa...

Såå fint det blev med gardinerna!

Åh vad skönt det kan kännas när man har städat och gjort fint som du.Nu kan du ju bara njuta av allt!

Jag har också samlat på inredningstidningar i massor.Men nu har jag rensat ut.Och det känns så skönt.
Så nu slipper jag flytta på alla dessa högar när jag städar.

Ha en härlig helg
Kram
Heléne

StrandviksVillan sa...

Så fint ni gjort det!
Jag har också börjat på så smått med röjning och rensning. Kan inte heller göra mig av med inredningsmagasin... det är ju så intressant att titta i dom igen :) Fast nyligen slängde jag faktiskt några tidningar från 90-talet, hmmm, dom var inte fullt så intressanta mera.
Ha en fin fredag!

Hemmalycka sa...

JÄTTEFINT med gardin framför bokhyllorna :). Smart med tidningar högst upp.
Kram Åsa

Det vita dårhuset sa...

Oj oj oj, vilken samling *skrattar*
Det går ingen nöd på vad du har att göra en långtråkig dag.....
Vill oxå ha den omtalade tidningen!!
Hat gott

Galleri Hönshuset sa...

Hej på er tjejer...Underbart! Man blir så glad när man ser ert hem...Det är så "fridfullt" och fiiiint =)

Den tidningen beställde jag för länge sen...väntar o väntar...

Ha en trevlig helg. Kram Pirre

Karin Lindström sa...

Hej!

Vad skönt att vara klar och läsa den tidningen! Nu får ni njuta ordentligt.
Ha en riktigt mysig helg!

Kramar
Karin

Kristin sa...

Hejsan Susanne! Vilket härligt bibliotek!!! Jag ska nog också rensa i våra bokhyllor någon gång snart igen, jag gör det rätt ofta men det har en förmåga att samla på sig nya böcker som bara "slängs" in i hyllan. Vi har köpt Billystommar som vi byggt in med krönlister och golvlister och så små passbitar för att få dem att täcka en hel vägg i vardagsrummet. Jag är väldigt nöjd så det kommer ni också säkert att bli när det blir av!!!

Skönt att ha ordning på tidskrifterna också! Ett tag samlade jag på Ikeakatalogerna jag med, men så läste jag att de var världens mest spridda trycksak efter Bibeln (eller var det Koranen?), och då insåg jag att det aldrig skulle bli något samlarvärde på dem... *fniss* de fick åka rätt ner i soptunnan därefter!

Ha en bra helg!

KRam / Kristin

In my house sa...

Hihi, vad härligt å se, att de finns fler än jag som samlar eller sparar på gamla inredningstidningar! jag har inte hjärta att slänga dom.... plus att jag faktiskt byter ut min läs bunt,,, mellan varven!!

Kram josse

Anonym sa...

smart förvaring i hyllorna med gardin framför...

ha en fin dag

kramelikram @nette

Engelska Villan sa...

Vad härligt att ha det där gjort, och snabbt gick det också! Det skulle verkligen behövas en bokhylleavdammning här hemma också...
Jag kunde också nästan varenda pryl i IKEA-katalogen för sisådär 10 år sen. Nu hittar jag nya grejer på IKEA hela tiden... Sortimentet måste ha ökat :)

Kram Anna

HAGENS VITA VARDAG sa...

Phu...nu fick jag nästan lite dåligt samvete när jag tänker på vad jag borde göra...tur att jag också har tyg för min bokhylla! = )

Har sååå många gånger tänkt att skriva några rader i din underbara blogg! Fick ju dessutom ta del av ert fantastiska hem i julnummret av Lantliv, tack för det, vilken inspirationskälla!

Ha de så gott och trevlig helg
kram Anna

Millygarden sa...

Visst är det befriande..man måtr extra gott när man fått röja upp och rensa ut! Tänk så man spar på sig!!! Jag är helt hopplös i mellan åt! Det blev jättebra med tyget på bokhyllorna! Men åh har du fått tdningen..jag som nyss varit ut i brevlådan och kikat efter den men icke har den kommit fram till mig! Är supernyfiken på att få sen den! är den lika bra som vakre Hjem?

Kram Marina

Svenska inredningsbloggar sa...

SÅ fint det blev! Jasg längtar och längtar efter mitt magasin, Maud är förtvivlad, hennes leverans kommer inte förrän på tisdag, men den som väntar på något gott,

kram och ha en skön helg!

syster doris sa...

Jag är imponerad av din Ikea samling..den är rolig!
TREVLIG HELG och KRAAM!

Jenny Oak Fae sa...

Ser verkligen fint ut! Jag ska spänna upp tyg framför min hylla i hobbyrummet, för det ser så stökigt ut nu...

Jag LÄNGTAR efter att jag får MITT exemplar av den där tidningen...

Trevlig helg!

KRAM, Jenny

<3

Anonym sa...

Vad härligt med nystädade bokhyllor nu är det dags att bara sätta sig ner och njuta. Kanske av tidningen Lantliv eller någon annan bra tidning.
Ha en bra helg, Susanne

Marits vita skrin sa...

Oj så fint det blev, och snyggt med inredingstidningarna högst upp på toppen.
Jag tycker det är skit snyggt att ha tidningar på hög.
Helst skulle jag vilja ha dom staplade på golvet.
Men med två vilda små yrväder så ligger dom inte särskilt länge kvar i sin fina hög.

Ses vi imorgon på loppisen?

Kram på er och ha en skön fredag, unna dig ett glas rött ikväll nu Sussane efter allt slit ;)

Anonym sa...

Jag har redan varit in på Alice blogg ,fint jobbat.Såg en kommentar på er blogg och länkade vidare till hennes.Eftersom jag har en förkärlek till turkos (för utom vitt då)så var det roligt att länka vidare till hennes blogg tips.Det där med världens bästa dotter är vi nog två om .Min är också med på pallplats;)Blir nog en delad första plats.Sönerna mina är inte utanför pallen dom heller.Älskade ungar som blir stora alldeles för fort.Tyckte att det var nyss vi hade tre blöj- barn ,nu har vi snart tre tonåringar.
Från det ena till det andra var jag in och kikade lite på äldre inlägg från dig .Såg en bild från din diskbänk. Istället för kakel eller dyl.såg det ut som ni har en skiva rostfri plåt på väggen. är det så och var har ni i så fall fått tag i den??Planering för lite "nytt"i köket är på gång.Ha det/A i den lilla röda stugan

Anonym sa...

Hej, första gången jag kommenterar på din blogg, som är en av mina favoriter. Tittar in här varje gång jag bloggar ca 3-4 ggr/v. Tack för fina blogg och att du delar med dig av inspiration, tips och ideer.

Kände direkt igen mig i dina rader avs samlande. Gick och kollade min IKEA-hög, den var fr -98. Så då är jag inte lika tokig eller...? Fast de har faktiskt varit bra att ha när man hittat ngt beg fr IKEA på annons. Då kan man kolla bilder o mått i gamla katalogen!

Jag har även måååånga heminred.tidn. Två fulla Billyhyllor med tidskriftsaml. och en lagerhylla i källaren med de äldsta. Det som räddar mig fr skilsmässa, och stånk o stön fr min gubbe är hans tillika brinnade intresse för gamla fina bilar. Så hans två Billyhyllor är fulla med Nostalgia, Wheels mfl veteranbilstidn (i snygga vita tidskriftssaml så klart!!! Fast det är nog mitt fel.)

Det är så skönt att även få höra att vi är många som rensar friskt just nu. Här åker massor av saker ut, och det ordnas och organiseras. Mitt nuv projekt är nymålade VITA skriv- och databordet m nya VITA hyllor över för de nya VITA pärmarna. Nu ska det bli trivsamt att betala räkningar...

Håller även på att planera för inredn av ett "pysselskåp" i brist och väntan på ett eget sy- o pyssselrum,...längtar... Där ska jag ha tyger, knappar, symaskin, papper och 100 andra pysselsaker i fina glasburkar och plåtlådor. Ett eget inspirationsskåp!

Ujj vad långt detta blev!! Tack igen för din fina blogg! MVH Nellie

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin