måndag 9 juni 2008

Nu är tid för njutning!

Hoppas ingen tagit illa upp att inte inläggen varit så täta på sistone och att jag inte besökt några bloggar på länge!!! Har varit lite fräck och prioriterat familjen och det härliga vädret. Hoppas ni alla gjort det samma...

Här kommer ett par bilder till på uterummet som jag tidigare lovat...
Det har varit så härligt att sitta här inne och äta dessa varma dagar... Hoppas verkligen sommaren fortsätter på det här viset!
Efter maten är det skönt att slänga sig på den här sängen och läsa en bok eller bläddra i en tidning... Sängen har Alice tidigare haft i sitt rum. Det är en "träsäng" gjord på Stockholms järnsängsfabrik. På sängens fotände sitter en liten skylt därifrån...

Madrasserna har fått gamla härliga överdrag i linne från Kronans överskott...


Hittade en så härlig pall häromdagen...

Färgen är så fin och benen är så roliga på den... Alltid bra med lite färggranna extraplatser! Eller hur?

Fler bilder kommer... Vi har inte städat klart den andra sidan ännu. Det har varit för varmt för det. Vi har tillbringat tiden vid sjön i stället. Såg på nyheterna att vi hade värmerekord här i Falun/Borlänge trakten häromdagen (varmast i Europa). Det märktes! Termometern visade på +36 grader i skuggan och det var helt vindstilla.

I dag har vi haft skogsbränder bara ett hundratal meter från där vi bor! Otäckt! Så i dessa varma och torra tider, tänk på att inte elda i skog och mark...

See you soon! Kram /Susanne

50 kommentarer:

Petra sa...

Oj, jag blev tydligen den första som ger kommentar- tror aldrig det har hänt, haha... En annan är ju nattmänniska och jag VET jag borde gå till sängs. Just nu ser ju din säng i uterummet verkligen ljuuuvlig ut, haha... Där är så fint överhuvudtaget, inbjudande och hemtrevligt! Har dina barn redan lyx med sommarlov? De ändrade datumet i vår kommun för några år sedan så de slutar nu på onsdag. Ack, denna ljuva ungdom - en annan får ju vänta några veckor till innan semestern börjar... :-D
Hoppas du får en härlig vecka med mycket sol och värme. Fick dock höra av grannen att vi ska få regn på torsdag, bara inte regnet stannar kvar så... Ni kan ju absolut få lite skvättar med tanke på den läskiga branden!
Sköt om dig/er!
Kramiz
Petra

Anonym sa...

Vilket fantastiskt härligt uterum du har :). Förstår att det måste vara svalt och skönt att vara där heta sommardagar!

Ha det gott!

mysiga heestrand sa...

Underbart rum .
Vackra bilder och så vackert och fint du har ordnat det. Jag förstår att det är underbart att bara sitta där och njuta.
Ha en bra vecka
Kram Marita & Camilla i Heestrand

My White Cottage sa...

Vilket fantastiskt uterum ni har! Förstår att det måste vara härligt att sitta där och bara ha det gott när det är såna här varma dagar... Pallen du hittat var urfin - både i färg och form!

Kramar Jenny

Stämningsfullt sa...

Åh uterummet är så underbart!!! Bara idén att göra som du har gjort är underbar :) Har aldrig sett någon som gjort så. Hur fick du idén?
Jag skulle gärna sitta där och äta min lunch och slappa i sängen med en bok..... Måste vara perfekt när det kommer gäster också? Jag är grymt imponerad :)
Ha en bra dag!
Kram.

Granne med Selma sa...

Godmorgon!
Kommer ihåg för länge sedan när Spets och Snor visade lite från ert uterum... Minns att jag var jätteimponerad och inspirard. Känslan håller i sig - det är verkligen något utöver det vanliga. Gillar den turkosa pallen - underbart med lite färg. Och turkos är så somrigt:-)
Kram Sussie

Solsjö - Under en vind sa...

Klokt val att låta väder och uteliv gå före bloggen, jag gör likadant! Dagar med grått, regn och kyla kommer och då kan vi blogga hur mycket som helst! Man ska vara rädd om de soliga dagar man får!
Men visst skulle vi behöva lite reg just nu...framförallt för naturens skull....även om jag själv gärna fortsätter i solens sällskap!

Ert uterum är sååå fint, önskar att jag hade en lada......DEn där sängen är verkigen fin, perfekt plats för avkoppling!

Ha en mysig vecka! Här väntar bara några vanliga dagar innan skolavslutningen på fredag.

Kram!

LOPPISLIV sa...

God morgon Susanne! Härligt uterum ni har...och så vackert ni har det där...så himla charmigt, måste vara kanon att ha ett sånt ställe att sitta på varma dagar eller om det regnar...perfekt för sommarfester också ju.....sängen är så vacker...trodde först det var en järnsäng...superfin är den.......och pallen ger en härlig färgklick till allt det vita...Ha det gött i värmen....jag har också prioriterat vädret och familjen dessa dagarna så du gör helt rätt...Kram på dig //Paula

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Ååååhh...va' fiiint! Super somrigt uterum!! Vad härligt! Sängen lurade mitt öga.. Trodde inte att det var trä!!! //Linda

My Lovely Things sa...

Hej!!

fy vad otäckt med skogbrand..jag hörde det på nyheterna och tänkte på er då...

Så otroligt vackert ert uterum är..sängen är otroligt fint..det är precis så jag vill ha det i mitt uterum..vi tänker lika du och jag ..fniss..fnsii..ljuvligt vackert vitt..
ha nu det så bra..
kram anna

Ann-Catrin sa...

Godmorgon Suss!

Vill ha.. vill ha.. vill ha.. så känns det inom mig när jag ser dina fantastiska bilder från det "himmelska" rummet.. förstår att ni gärna tillbringar mycket tid där... så sagolikt som det är.. och så oerhört vackert harmoniskt in i minsta detalj!

Jag hörde om skogsbranden nu på morgonen.. usch man blir riktigt rädd.. det är så torrt nu!

Stor kram Annki

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Susanne!
Vilka bilder Du visar på ett fantastiskt fint och smakfullt inrett sommarrum! Jag njuter av att titta på dem och skulle förvånas stort om vi inte får se rummet i någon inrednings-tidnings kommande sommarnummer. Bilderna ger en känsla av sommaren då den är som bäst, men att ligga i sängen och se/höra regnet utanför en gråmulen dag är nog inte heller så illa. :)

Solig kram från Karin som tänkt ut ett nytt projekt till trädgården. En större, rostig paviljong i järn där humle och andra klätterväxter får härja vilt. Svetsaren är kontaktad! :)

hemtrevnad marie sa...

Det är verkligen mysigt i ert uterum!!
Den turkosa pallen är ju jättefin!!
Själv fyndade jag både nåt turkost och en pall, på en auktion förra helgen, pallen var riktigt shabby vit!
Så söt sängen var...Stockholms järnsängsfabrik....undrar om det inte var därifrån mina ungars gamla sängar kom ifrån...men de var mycket enklare med bara räfflade spjälor...men det var en metallskylt på dom...men nåt liknande namn det vet jag.
så otäckt det lät med skogsbrand!!
Mys på med familjen du, i ert härliga uterum!!
kramis

Englagård sa...

Men så himla fint ni har det i uterummet och vilken bra ide att ha ett sånt uterum, kan bli nåt att ta efter:) Sängen är också så fin, det är riktigt så att man känner hur lugnet sprider sig.

Det är klart att du ska prioritera familjen och utelivet, sommaren är så kort. För oss som ser fram emot inlägg så gäller ju "Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge"
Ha det gott och mys i det fina vädret.
kram karina

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Oj vilket uterum , vilket rekreationsställe!!!
Förstår att ni njuter i fulla drag , så vackert !
Pallen vilken skatt och sängen vilket arbete !
Ha det gott och hoppas det kommer lite regn snart !
Kram/Lotta

Mjuka sa...

Åh pallen ser ju helt underbar ut!!
Kramar Malin

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Åh kan man få flytta in? Såg ju bara för härligt ut!! Visst är det läskigt med alla bränder, nog för att solen är härlig men nu längtar jag efter lite regn!
Jättefin pall oxå..

kram madde

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Så himla fint du har gjort det i uterummet. Härligt o ha det svalt nånstans där man kan äta när det är så hett. Jag var o fota igår kväll när det brann som värst, det var bara 5-600 meter från där våran skog börjar, så vi hade det lite stressigt igår kväll. Mannen var dit imorse o då flög helikoptern fortfarande o släckte. Läskigt... Ha det gott. Kram Pirre

Mamma C sa...

Det värsta med värmen är dessa bränder som uppstår lite här och var. Vilket vackert uterum, vet jag sagt det förrut. Måste vara skönt att sitta där och ta lite skugga.
Kram Mammma C

Kristin sa...

Hej Susanne! Nu blir jag ju ännu mer avundsjuk på ert underbara uterum!!! :-) Ni har det helt fantastiskt härligt! ME LIKE!
/Kristin

Anonym sa...

Vilket häftigt uterum!

n o r d i n g å r d e n sa...

Jaha, då var det dags för hjärtstoppet men jag var förberedd dock, Himmel och fy vilket fint uterum du har, Sveiges helt klart finaste!!! Helt magsikt vackert! Jag vill också ha ett sånt, med råa vita väggar och grusgolv! Så smakfulla gamla vackra ting och inbjudande säng! Där skulle jag kunna bo året runt, ok, jag skulle ha en skoteroverall vintertid men det skulle det vara värt! : ) Mari.

Annas skattkammare sa...

Så fint ni har det i ert uterum! Trä/Järnsängen var ju verkligen pricken över i:t! Där skulle jag inte ha något emot att slänga mig lata dagar efter bad och sol! =)

Visst måste man prioritera familjen och solen nu när det är så fint, jag gör likadant! Men idag fick jag en stund här till morgonkaffet.. Usch vad otäckt med alla dessa skogsbränder. Det skulle verkligen behöva komma lite regn nu.

Ha en fin start på veckan! Kram /Anna

Galleri MochB sa...

Jag blir så avis på er som har ett så fantastiskt fint uterum!!! Det är ju som i en dröm... Kanske jag kunde bygga det i ändan på vårt uthus också. Uthuset som inte ser mycket ut för världen idag, men som har potential...:O)

Skatan sa...

Nej men lägg av fröken! Förstår du vad den där typen av bilder gör med oss stackars radhusägare. Vi blir djuuupt avundsjuka!! Där vill jag bo - ju!

Önskar dig en skön sommar.

Kram.

mig & alice sa...

Det vore verkligen vara förbjudet att ha ett sånt vackert uterum som ni!! :-)

Allt du rör vid förvandlas ju till guld människa!!

Tack för otroligt inspirerande och vackra bilder som man har lust att göra en tavla av.

Kramisar Melinda

LantlivsAnette sa...

Åhh du..vilket fint uterum...och vilken fin säng som ni kan vila er i..
Usch, skogsbränder..hoppas att dom har släckt dom nu...
Ha det så bra Kram Anette

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Läskigt med bränder så tätt inpå. Här luktar rök och det är alldeles dimmigt i luften, vet inte riktigt var det kommer ifrån...

Underbart rum ni har! I den sängen skulle jag gott kunna tänka mig att njuta av en chokladpralin, en jordgubbe eller en härlig tidning:)

Kram ANnica

Ullis/Leva på landet sa...

Det hr varit väldigt mycket bränder här i dalarna i helgen, kände röklukt hela kvällen i går och då blir man orolig. Det är otäckt nrä det komemr så nära. Visst har det varit skönast vid sjön den här helgen. Badat har man också gjort.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

WOW WOW WOW vilket underbart vackert och harmoniskt uterum. Kram och ha en bra kväll!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Susanne!

Tycker att du gjort helt rätt i att hoppa över bloggandet... Det ska man väl inte ha alltför dåligt samvete över!
Ja du, det där med bränder.
Det brann ju rätt nära här också härom dagen. Men det såg du nog på nyheterna. Väldigt otäckt. Stackars människor.

Erat uterum är underbart tycker jag.
Gillar sängen... Undrar vad Alice har nu? Hmm... Har för mig att det var den där jag såg senast? Eller var det på Helenas blogg tro?

Pallen är kanon som den är tycker jag. Funderar själv över det där med färg... Har ett gammalt skrivbord på våran uteplats som är riktigt slitet och härligt. Men det är blått.. Både gillar det och inte. Kan nog aldrig få till den slitningen själv... Vad tror du? Kolla in första bilden i mitt senaste inlägg så ser du skymten av det... Skulle vara tacksam för råd. Tycker som sagt att det är fint, samtidigt som jag stör mig på färgen lite.

Önskar dig en riktigt fin kväll!
Nu blir det fotboll och en öl! :-)

Kranis Hanna

Hemma hos Klara... sa...

Ser helt underbart ut ditt uterum, riktigt svalt och somrigt! Ja, fy vad läskigt med bränder runt om i skog och mark nu när det är så torrt.

Kram Helena

sextiofemman sa...

Vilket underbart uterum, ser så lugnt o ljuvligt ut.

Visst är det underbart väder nu,man vill verkligen bara njuta.Men usch så otäckt med bränder.Va rädda om er där uppe.

kram Bibbi

Anonym sa...

Ja vi får verkligen hoppas att sommaren finns kvar när jag ska ha semester :)

Jamen visst kom jag över världens sötaste byrå på loppisen igår, tycker mkt om den :). Ännu mer när den bara kostade 200 pix...haha!

Ha det gott!

Karin Krut sa...

Fantastiskt vackert uterum :) Jag förstår att ni tillbringar mycket tid där. Visst är det härligt med värmen men väldigt otäckt när det blir så torrt så att det börjar brinna. Nu har dom ju lovat lite regn och det kan ju behövas.. kanske lite ;) Visst måste man prioritera familjen det gör du helt rätt i!
Ha en skön vecka
Kram Karin

Kalkstenssommar sa...

Ja du Susanne, du är då verkligen en mästare på att få till det!

Så underbart, ljuvligt, skirt, vitt o vackert ditt uterum är, jag är stum av beundran!!!!!

Det är härligt med såna där kravlösa dra sig tillbaka platser. Ett uterum kan ju stå för så mycket. Du kan i vinter längta ut till uterummet o dess dofter o stilla vila.

Njut!!!

Kram L

Sara sa...

Vad otäckt med skogsbrand. Hoppas att de lyckas släcka den. Vilket mysigt uterum med många fina detaljer!
Kram Sara

VIKTORIA sa...

Vilket sagolikt uterum! Måste vara härligt dagar som dessa. Noterade ännu en möbel i den vackra gröna färgen. Må så gott,

Lavendel & Romantik sa...

Älskar ert uterum..Ser helt makalöst ut hoppas att ni får njuta där i fulla drag vi kan vänta med dina fina inlägg..NJUT BARA NJUT skulle jag göra,sitta och känna på gruset med tårna bara....Kram/Majsan

Anonym sa...

Vad bra att ni har kunnat njuta av värmen tillsammans.

Vi däremot har lejt barnen till mormor och kompisar och jag har jobbat i helgen och den stackars mannen har spikat panel till förbannelse, men det är väl bra att vi gör om köket för då får alla bra väder, tack vare oss....:))

Vi hade för några år sedan brädner i Skåne trakten där vi hade landställe och det var väldigt otäckt, vi var uppe hela natten för att se vilket håll vinden skulle gå för om den vände åt vårt håll var vi tvungna att åka iväg.
Väldigt läskigt samtidigt fick man tid att tänka, vi här i vårt land är så förskonade från naturkatastrofer mot många andra länder....

Oj nu blev det visst en roman :i9

Må så gott i veckan
Kram Lena

Jes/Vita villa vila sa...

Du store tid - vilket uterum!!! Helt makalöst & underbart!!! T A C K för att du delar med dig av allt ditt vackra ♥

Kram/Jes

Noll54/Eva-Karin sa...

Jag har också sett ditt uterum hos spets&snor, blev SÅ imponerad! Sa till min man att när vi blir med torp,då ska det vara med lada.För jag vill ha ett sånt uterum. Har inte glömt det.Vi letar fortfarande. men den som väntar,,,,,
Fortsätt och njut med fam.Det hoppas jag vi är många som gjör!!!!
Eva-Karin/noll54

H A N N A S - F O R M sa...

U N D E R B A R T !

Du kan verkligen du Susanne!
Varmaste
K R A M E N
Hanna

dreamhouse sa...

men ooh så vackert ni har det! älskar pallen och färgen. Pläden var oxå grymt fin! xx

Inspiration i vitt sa...

Nämen det här var något i hästväg!!
Är nästan helt paralyserad.Vet du vad vackert du har gjort,faktiskt så var det bland det finaste jag sett,vilken säng och skåp,möbler jaa allt var så fint.
Kram på dig/Ingela B.

Anonym sa...

Tror dom flesta prioriterar datorn mindre nu så här i sommartider! Vilket är helt rätt : ) Det är ju sommar och sol så kort tid om året.
Vilket härligt uterum! Och sängen är jätte fin : )

Ha en fortsatt bra sommarvecka!
Kram Maria

Randi sa...

For ett skjønt uterom, her katt jeg flytt inn og bodd på varme dager. Så heldig dere er som har sånn en flott uteplass.
Her har det regnet i flere dager og blåst kraftig.9 grader er ikke noe å skryte av, men sommeren kommer vel tibake igjen.

Ha en fortsatt flott dag.

sabina sa...

Ååå så fint!

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Sängen är så vacker, har nog aldrig sett någon sådan tidigare, underbar!!!

Söt pall, å färgen är charmig!

Ha de!
Kram Benita

vosgesparis sa...

colonial east just showed her lovely present ;) and the link to your beautiful outdoor room. it is a scandinavian dream with all the with;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin