måndag 24 augusti 2015

Formex Nova

Det vinnande bidraget i Formex Nova
 

Veckan som var tillbringade jag i Stockholm för både jobb, Formex och nöjen.
I onsdags var det dags för designgalan Formex Nova.
 

Formex Nova 2015 delades ut under högtidliga former på NK i Stockholm, och det var Ung Svensk Form-deltagarna Kyuhyung Cho och Erik Olovsson som fick äran att ta emot det prestigefyllda priset.
 
 
Juryns motivering lyder:
"Kyuhyung Cho & Erik Olovsson utses till vinnare av Formex Nova 2015 för deras lekfulla samarbeten i kollektionerna Room, Sine och Numbers. Med sammansmältning av grafiska element och arkitektoniska volymer skapar formgivarna design präglad av kontraster mellan lätt/tungt, ordning/lek, 2- och 3-dimensionalitet och frammanar en känsla av motsatser i perfekt balans."


– Att vinna Formex Nova betyder supermycket!
Vi blev mycket glada när vi blev nominerade, och att vinna känns som en viktig punkt i vår utveckling som formgivare. Det är alltid kul och viktigt för ens självförtroende att få ett erkännande, speciellt från en sådan namnkunnig jury, säger Erik Olovsson och Kyuhyung Cho i ett pressmeddelande från Stockholmsmässan.
 
Vinnarna får en utställning på vårens Formex 2016 och en sponsrad aktivitet till ett värde av 50 000 kr.Detta var femte gången som Formex Nova delades ut och de tidigare vinnarna har varit Hanna Hedman och Simon Klenell, Sverige, år 2011, Mari Isopahkala, Finland år 2012, Mattias Stenberg, Sverige, år 2013 och Line Depping, Danmark år 2014.
– Vi är väldigt glada att våra deltagare i Ung Svensk Form även premieras på andra håll. Stort grattis från oss till vinnarna! Vi har följt de här formgivarna i flera år nu, och Kyu kommer inom kort att formge Svensk Forms medlemskort, berättar Ewa Kumlin, VD på Svensk Form.
Svensk Form uppskattar i synnerhet att Formex Nova är ett pris som premierar designers från hela Norden.
 
via

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin