tisdag 16 mars 2010

Any ideas?

Jag har fått så fina vita porslinsringar, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dom ännu???
Mannen tyckte, -Dom är väl fina att bara ha i en skål som ett stilleben.
Det håller jag absolut med om, men det är bara det att vi har lite för mycket av den varan här hemma. Alltså prylar som ligger ÖVERALLT och bara ser fina ut!!! *fniss* Några kommer gå åt när jag ska sy nya rullisar, men resten?? Ni som är så fiffiga har säkert några roliga ideér ni kan dela med er av...
....................
A few days ago I got these white porcelainrings. I´m not sure what to do with them yet, but I´m sure you all have some brilliant ideas...
.............................
"Ring, ring bara du slog en signal..... Nä, jag ska skona er. Lovar att inte sjunga... *fniss*
Ha det toppen! Kram Susanne

30 kommentarer:

Anonym sa...

Använd dem som äggkoppar nu till påsk

(eddas) sa...

Serviettringer...
eddaKlemmer

Rummet för välbefinnande sa...

Skulle ju bli fräckt att göra en mobil som du kan hänga i fönstret eller mot en vägg, lite platt sådär så ringarna syns. Annars skulle de göra sig himla bra till en lampa......
Ja, nu ser ju jag framför mig en bild som är lite svår att förmedla men du får säkert en massa idéer själv nu när vi alla delger oss av våra egna tankar. Äggkoppar och servettringar är ju strålande.....
Ha en fin dag!
Kram Mia

Monica sa...

Hej !!!
Det var redan "taget ", men jag säger också servettringar ....
Eller tyngder i duken , på uteplatsen...
Ha en bra dag och tack för en fin blogg med ständig inspiration och otroligt vackra bilder !!
Kram,
Monica

ide-puffen sa...

Tre dem på en tynn ljusstake :)

Randi

simplicity sa...

De är så vackra mot träet... klistra upp dem mot en träplanka i olika former så det blir som en vacker tavla, med olika stora runda ringar...

Kram på dig!
Jannice

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken fantastiskt man du har Susanne, min hade bara sett ut som ett frågetecken om jag frågat, men han är ju inte i antikbranschen direkt heller, hi, hi... urfina bilder, allt ser så lockande ut!

( Du, det var lite drygt va......) Mari.

GKriszti sa...

Hallo,
http://hespe.blogspot.com/2010/01/knaggepynt.html

Skatan sa...

God förmiddag!

Tyvärr kommer jag inte på någon idé på rak arm, men känner jag dig rätt har du redan löst det hela :)

Här bjuder vädret på en ny och strålande vårdag a la norrland. Iskallt och soligt. Inte fy skam även om jag naturligtvis drömmer om takdropp och tussilago i mitt inre :)

Önskar en fin dag!

Anna

Anci sa...

Hej !
Det första jag tänkte på är något med ägg, men vad... ? Jag tror ju också att du snart kommer att få en fantastisk idé :)

Kram
Anci

Anonym sa...

Snygga porslinsringar med rätt färg! Min första tanke var att använda några av dem till servettringar.

Idérik som du är klurar du säkert ut något!

Kram Renate

Soulman sa...

Så fina ringar! Vet du vad de har blivit använda till förr? Skulle vara intressant att veta, tänker på gardinringar eller servettringar.

Man kunde använda dem till ramar och fästa dem på väggen som ett roligt stilleben, sätta bokstäver inuti i olika roliga färger med era initialer och små pyttecitat ni tycker om.

johanna sa...

Tänkte också direkt på servettringar, kanske skulle dekorerat dem med dekorplast eller porslingsfärg. Kanske skrivit "smaklig måltid" eller liknande på dem :) Men om du vill ha dem som de är så är ju en idé att använda dem till ljushållare i kombination med trä kanske... :)

Hagbacken sa...

servettringar vore ju kanon :)

Kram!

Anette sa...

Halsband med läderrem, mobil och olika längder på dem löst hängande, på gardinstången mellan längderna, på varann som en stapel runt ett ljus som en ljusstake/med smal ljusstake under som inte syns/, limma ihop till en tevelram/spegel.....flera tokiga ideer ?? =))

Berätta vad du gjorde sen

kramar @nette

Fruädel sa...

Fina, hoppas du kommer på något bra att ha dem till! Själv håller jag på att få hjärnblödnig här på jobbet! En katt med vårkänslor som verkligen låter plågad! Hihi! Men det är ju den tiden nu så det bara att försöka rulla ihop öronen mars ut :-) kram på dig gumman!/ Tess

LoveFeast Table sa...

If you have a tiny room, these could make a fun "chair rail". Instead of typical wood, treat them like tile and use them to bring texture to a wall. Or rings for curtains with ribbon or fabric ties.

Vida sa...

- oj, vad vackra porslinsringar...har jag aldrig sett förrut...
- till hallen - jag skulle nog kapa(40cm)en gammal sliten gardinstång med vackra ändknoppar, fästa klämmor i ringarna och använda till att hänga upp mina sjalar i....tre till dej och tre till Alice ;)

Sol ute sol inne
Vida

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!
så ovanliga! Har aldrig sett dem i porslin förr. Undrar vad de använts till?
Tycker servettringar var en bra idé. Men även att hänga sjalar i.

Ha en fin dag

Kram Viveka

Fia sa...

Min första tanke var servettringar med lite gula band virade runt till påsk. Och det var ju fler än jag som kläckt den idén, ägg koppar var ju också en bra idé.
Spännande att se vad du hittar på.
Fia

"M" sa...

Du som kan texta fint, lite text och använda som servettringar kanske

Kullan Pullan sa...

Hej Suss
Skulle du inte kunna använda dom som näsring :D
kram Paula

Artefaktoria sa...

Hej,

my first thought was "serviettringer" :) but if I could do something with those porcelain it would be something like necklace (more like one ring on linen threads or on strap). I think that sth like wind chimes is also a good idea - porcelain has very nice sound.
Egg - cup/holder (impractical, but nice).

Jenny sa...

Kul med så många idéer men min första tanke var också mobil av något slag, men som en rak lång med olika långa snören mellan att hänga brevid ett draperi eller så... Ska bli spännande att se vad det blev!
Ha det så bra, kram Jenny

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hej där goding. Min hjärna är redan upptagen av alla nya ideér till köket så när jag börjar fundera står det heeelt still.nada.zipp.zero. Men jag e hel övertygad om att du gör nåt kul med dom efter alla braiga idéer du får.

idag har en av dina loppisprylar (tallrikshyllan) fått ett riktigt skönt användninsområde i det nya köket. Kika in så får du se till vad....klart uppskattat kan jag tala om iaf;o)

kram kram
Mia

September sa...

Äggkoppar och servettringar är redan tips du fått.

Går dom att lägga lite huller om buller i en glasvas eller glasskål som ett vackert stöd för blomstjälkar...?

Duktyngder när sommarvindarna börjar blåsa...

Anonym sa...

I would use them to finish white linen swedish blinds (in place of the glass rings). Love reading your blog! Best wishes, Nicola x

Kaja sa...

De ville fungert fint som lysholder til runde eller eggformede lys... Eller så kan du binde de tett sammen og bruke det som gryteunderlag

Lykke til, gleder meg til å se resultatet :)

OM MIG sa...

Hej Susanne, Underbar blogg du har.
Min idé när jag ser ringarna är att man kan ta remsor av tyg genom ringen och sedan hänga upp dem tillsammans i olika höjder och göra en mobil.
Man som det sagts tidigare här så har du nog redan klurat ut något fint!

Tack för en härlig blogg!
Kram Maria

Anonym sa...

Это похоже на русские "баранки" )))
Я не могу вставить фото, найдите в Google фото "баранки". ))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin