måndag 18 februari 2008

Hemma igen!

Då var man hemma igen! Utvilad, eller? Har haft jättekul, men svaret på frågan är absolut nej! Vaknade på Lördagmorgonen med den värsta nackspärr jag någonsin haft. Det har inte släppt ännu.... På Söndag morgon på väg till min pappas garage ramlar jag, hmm...på en trottoarkant. Jag faller rakt fram och landar på min handled! -Aj, aj, aj! Sambon var helt säker på att jag brutit den. Det hade jag inte som tur var. Det var en stukning och diverse skrubbsår. Det kanske var någon av er där ute som såg mig i Stockholm... En stelnackad snart 42-årig tjej som haltade o hade hål på ena knät. Då var det jag*fniss*

På Fredag eftermiddag (innan händelsen ovan) besökte vi en vän till oss som har en antikaffär. Han har mycket vackra möbler och saker. Butiken ligger på Överjärva Gård(Solna).De flesta möblerna är gustavianska och i den vackra gråvita färgskalan..
Vackra speglar finns här också...
I den här fastnade fotografen ...Det här blombordet är min favorit. Tänk er det med några blommande mårbacka. Såå vackert!
Allt behöver inte vara i vitaste vitt. Det är vackert med en svagt grön möbel mot allt det vita också , eller hur?
Som den här orginalmålade barnsnedklaffen...
Stekhuvar är också en så vacker inredningsdetalj. Här på en vacker grå skänk...
Ja, som ni ser finns det mycket hos Överjärva antik. Här är det verkligen värt att göra ett besök nästa gång ni är i Stockholm.
Butiken är belägen i en vacker gammal lada i två stora våningar. Är man i renoveringstagen så finns även en byggnadsvårds butik vägg i vägg...Kan det bli bättre? Jo, det kan det för här på gården finns också ett stort härligt cafe om man blir hungrig och fikasugen. Den härliga miljön och alla vackra gamla byggnader får man på köpet...
Telefonnummer till Överjärva antik: 08-855066, 070- 491 2561
Nu ska jag försöka ta mig ett varmt bad och kurera mina åkommor. Hi, hi! Nästa gång får ni se lite av vad jag fyndade i Stockholm...

Kram till er alla! /Från klantfian Susanne

45 kommentarer:

Anonym sa...

hej susanne! vilken helg du haft, hoppas du kurerar dig snart!! jag har också fått upp ögonen på Överjärva antik, men då genom blocket.se där vissa saker läggs ut. Kommer med all säkerhet att åka dit efter att flytten är överstökad. Dels för inspiration och dels för att kanske hitta ett fynd?!

Du verkar ha haft en trevlig helg trots allt.

Kram Sara

Lilla Trollbacken sa...

Men oj oj stackars dej. Jo tack jag vet nog hur det är att ha nackspärr, inte trevlig!
Nyfiken på att se vad du fyndade!
Ha det gott
Gabrielle

MiaMaria sa...

Välkommen hem!

Vilken helg du haft.....
Hoppas det blir bättre i nacke och handled....stackare där!

Gissa om jag också föll för detta blommbord....wow vad snyggt!!!!!

Kul att få se vad du haver fyndat!
Miamaria

Vardagslycka sa...

Oj, vilken helg! Hoppas du repar dig snart! Jag blir alldeles till mig över blombordet, vill ha! Undrar om du köpte det? Eller kan det finnas kvar?
Det låter som ett ställe jag gärna vill besöka.
Ha en härlig måndag!
Kram, Carina

Anonym sa...

Skönt att du inte BRÖT handen!

Jag håller med dej - DET blombordet...

krya på dej!
kram :)

My Lovely Things sa...

aj aj aj!!!
Di stackare...vilken otur att först få nackspärr och sen gå och ramla...
Hoppas att du snart blir fri från denna värk pina...

Trevlig affär ..där kan man nog gå och strosa i timtal kan jag tro..
kram Anna

Maria sa...

Stackars dig, tur att den inte tog värre! Hoppas ni hade mysig trots allt. Skall bli spännande att se vad som fick följa med hem!

Pernilla sa...

Aj Aj.. stackars dig.. Men Hoppas du fick ut nått annat av resan oxå än skrubbsår och nackspärr. Härlig butik hon hade din vän.. mycke fint, synd att det är så dyrt på alla antik butiker här i landet..

Underbar planscher du visade oxå.

Ha det gott och kramar Från Pernilla

Ann-Catrin sa...

Hallå där!!!
oj oj oj... ja det är inte lätt naär man börjar bli gammal..fniss..man är ju inte van att ramla heller så man tar inte emot sog så bra plus att man blir lite chockad!!!
På Överjärva gård var vi för några helger sen.. skulle kika på gamla fönster..,men de vi ville ha var inte riktigt i vår prisklass!!
Ni verkar ju ha haft det bra i allfall... nu får du låta sambon massera din nacke... det där är så jobbigt!!
Ha det gott vännen!!
kramar A-C

LOPPISLIV sa...

Aj då...Stackars dig...ta nu hand om dig ordentligt....Visst är det kul att gå och strosa runt i antik affärer och drömma...så mycket fint....verkar vara en mysig affär...den får man lägga på minnet när man åker upp nästa gång...ska bli spännande och se vad du fyndat...Krya på dig...Kram Paula

LantlivsAnette sa...

Nämen du..vilken otur..först nackspärr och sedan så föll du..ajj.ajjj..hoppas att det känns bättre nu då !
Nu blev man ju allt nyfiken på vad du köpte i S-holm..
Kram Anette

LOPPISLIV sa...

Bara jag igen...ja videkisar är alltid vår på något sätt...tycker inte du ska titulera dig som klantfia..*fniss* du hade ju bara otur din stackare......nähe lunchen är slut...dags att gå tillbaka till jobbet...känns lite tungt när solen lyser så fint idag här i blekinge...men men det kunde ju varit värre....det är bara att bita ihop...Ha en bra kurdag...Kram P

Tankar tar tid sa...

Ser med spänning fram emot vad du köpt i Stockholm. Hoppas det varma badet lindrade lite av dina blessyrer och att du står på benen igen.
Skickade en förfrågan till dig i det förra inlägget:
"Jag har tänkt göra en liten undersökning bland de bloggar som jag tycker är mest inspirerande. Jag undrar om du vill ställa upp på den? Jag återkommer med frågorna när jag fått klartecken från de som vill ställa upp.
Det är ju inga svåra frågor utan bara lite saker som jag tror att även andra bloggare kan tycka vara intressant att läsa om."
Christina

Hanna i Det stora grå huset sa...

Oj, vad tråkigt... Stackars dig... Inte kul att ramla.. Brukar alltid bli så orolig att någon skulle ha sett...Nästan värre än hur ont det gör!
Hoppas att du repar dig snart!

Vilka fina saker du visar... Där skulle man gå, men jag antar att en snåljåp som mig skulle få gå hem tomhänt. Har jag rätt?

Här känns allt upp-och-ner.... En del knas som pågår nu, och äter upp mina krafter, sakta men säkert... Usch, jag gör mitt bästa men vet inte om jag kommer att orka.

Ska bli spännande att se dina fynd!
Ha det gott!
Kram Hanna
P.s Tror inte att du behöver skynda dig till loppisen på onsdag, det finns inte mycket där. Och tror inte att det är så mycket av det som finns som skulle intressera dig. Det är helt allvarligt alltså. Kollade senast idag. Vilken massa skit, och inte många hyllor uthyrda ännu. Det är betydligt mindre än vad jag trodde. Där lördags-borden står är som en femtedel av Faluns yta. Om ens det.

lottens vita och gröna sa...

halloj där! tur att du är trots allt välbehållen, hårt är det att leva i stockholm, tänk på mig har det så jämt! fniss, skönt att du inte bröt dig! den där antiken åker jag ibland till efter jobbet, jobbar i solna, vill ha allt!!!ska åka dit nån helg och spana på byggnadsvården efter gamla fönster, såg du några? var mässan bra? skönt att ha dig hemma nu iaf! kramen till en jättego klantfia. kram klantlotten

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Nej vlken otur du haft!Ajajaj då!!

Men vackra saker hittade du i alla fall...ja stekhuven var ju så vacket!!!

Kram♥Millan

Hanna i Det stora grå huset sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lavendel & Romantik sa...

Hoppsan då..Du får nog se dig för...Hoppas att du orkar komma på torsdag nu då...Kram på dig/Majsan. Ps.Krya på dig :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men oj, oj, allt på en gång! Du får kurera dig denna vecka.. Vilken fin antikhandel med så mycket vackert på ett och samma ställe! Snygga skolplancher i förra inlägget, en sådan skulle jag vilja ha! Ni bor alltså i en skola, häftigt! Krya på hand, nacke och knä nu! Mari.

Anonym sa...

Hej igen Susanne! Jaha blev det så illa att du har handen lindad? oj! Hoppas du mår bra iallafall, tur att fallet inte höll dig borta från datorn!

Jag kör pekfingervalsen utan lindad hand, haha. Idag har jag kollat på The Holiday, ensam i soffan. Mysigt! Jude Law i slutscenen när han gråter är oemotståndlig, du måste kolla på den filmen!

tack för gratulationen till priset, det värmer. Men du får det av mig, då du är så go! jag kunde inte välja ut några bloggar utan ger priset till alla jag fått kontakt med genom bloggen.

parfymer är härligt! denna får du inte missa, luktar gröna äpplen och vår!

Majas kort är helt enkelt underbart, det är som du säger, det kommer direkt från deras hjärtan och det kan man inte motstå!!

Oj vilken inlägg, hoppas du orkar läsa!

massor med krya på dig kramar från mig!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!
Hoppas det går över i nacken, usch det är jobbigt med nackspärr..hu..
Vilken rolig affär, där hade jag kunnat spendera lite pengar er jag...sekretären och det runda blombordet är sååå fina!
Kram
Mia

H A N N A S - F O R M sa...

Å nej...STACKARS DIG!!!! Skickar en styrkekrammmmmmmmmmm. Fy, vilken otur...och nackspärr...det är så jobbigt..ont och väldigt irriterande att man inte kan koppla av..hoppas att det ger med sig snart.

Hm, spännande affär..dit måste jag åka någongång. Vad nycket roliga bilder du visar, tack!

KRAM vännen och sköt om dig!
Hanna

Stämningsfullt sa...

MEn vilken otur du har! Var det inte stockholm ni var i när ni blev sjuka också? Typiskt...
Men av det jag ser på bilderna så verkar ni ju hunnit med en del roligheter också :)
Verkar vara en riktig guldgruva det där. Får nog ta och släpa med mig sambon dit någon gång!
Ha det så bra, lilla stelnacke :)
Kram!

Anonym sa...

Stackars dig Susanne! Men du behöver nog inte vara rädd att någon såg dig falla,du vet väl det att när man ramlar i marken i den här stan blir folk runt omkring helt plötsligt helt blinda.(syrligt sagt av egen erfarenhet);)
Jag borde kanske skämmas som aldrig varit till överjärva antik fast jag bor i Solna,kommer att bli ändring på det nu när jag sett dessa bilder.Kramar från Katta

Husbilsresan sa...

Men jisses männska....du får ta det lugnt, när du besöker storstan.....där har dom faktiskt trottoarer....inte lätt att veta när man kommer från landsbygden *tihi*
Tur att det slutade väl i alla fall....men nackspärr är inte heller kul!
Vilken härlig antikaffär din kompis har....där skulle man inte ha något emot att ha en tjock plånbok.Blombordet fyllt med Mårbackapelargoner.....*ler,drömmande*
Ha en skön vecka.
Kram/Gunn

P-lina sa...

Välkommen hem lilla olycksfågeln!
Snacka om otur att ramla sådär....vad tittade du på? nåt snyggt, gammalt eller vitt kanske ?;-)
Tack för tipset om överjärva gård.Hade ingen aning om att det fanns nåt sånt fint ställe där....ska absolut göra ett besök där!

NU är jag väldigt nyfiken på vad du har fyndat!!!!

när får vi se????

kram på dig halta Lotta

IKT i min vardag sa...

Hejsan snubbelfia!
Tur att du inte slog dig värre än att du kan blogga lite ;-). Här har du en snubbelfia till, eller snarare klantskalle som slår i huvud och fötter i det mesta!
Fina bilder du visar, blombordet var ju en höjdare!
Hoppas smärtan har lättat lite!

Kram Linda

ängeln i vitt sa...

Gud så mycket fint. Där skulla man gå och kolla lite närmare, med en stor plånbok förstås. Smittar nackspärr? ha ha jag bara undrar. Vaknade i morse med huvudsaken på sned. Fasen vad ont det gör. Jag som ska på auktion ikväll. Vet inte hur jag ska klara körningen, men har försökt att memorera vägen dit och det ser ut som att det ska gå bra då det är mest vänstersvängar. Ja, du hör ju hur tokig jag är. Vore nog bättre att micra vetekudden och lägga sig raklång framför burken. Näe, det struntar jag i nu drar jag.

Ha det gott
Kram Carina

Staket & Designkonsulterna sa...

Stackare...inte kul att både ramla & nackspärr.

Tur att du fick en härlig helg med en helt otrolig mysig antikbutik. Så mycket fint...jag såg en massa jag vill ha.
Får ta en sväng på nästa besök till Stockholm.

Nu är jag så nyfiken på vad du fyndade.

Kram från mig / Annelie

Jessan sa...

men vännen! det kunde gått illa det där! Hoppas du kurerar dej snabbt! Skönt iaf att se att du inte skadade bloggarfingrarna...fniss...
BLOMBORDET!! Jag vill ha! Så vackert det är!Suck! Varför har man inte obegränsat med pengar iaf !1 dag i sitt liv?
Ha det underbart! Kramar jessan

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken helg du haft!!! Ibland förföljer herr otur en...vad man än gör så går det på tok.....(för visst måste han var en man...eller??...*fniss*...) Tur att du ändå är hel hemkommen!

Vilken antikbutik du besökt! Otroligt mycket vackra möbler!

Nu är man galet nyfiken på dina inköp...du visar väl oss snart....

Ha det gott och var rädd om dig! Kram!

Spets och snor sa...

Hej Susanne! Välkommen hem till våran by igen. Åh jag hade också gärna gått på Sollentuna mässan. Har aldrig varit där. Var barnen med till Sthlm också? Superfin antik affär! Kul att du visade dig :-) kram Helena

Linneagården sa...

Å, sånna här ställen gillar jag. Synd att jag har så långt till allt sånt!
Blir spännande att se vad du har valt bland alla gamla charmiga ting, om du nu handlade på antik-affären förstås!?
Simma lugnt & ha en bra kväll /madelene

White Season sa...

Din stackare, ibland har man otur... Men du verkar ha haft det underbart, och vilken Antik affär, tack för tipset, dit får jag åka någon gång. Ha en jätte bra vecka. Kram Malin

MODERN COUNTRY sa...

Ojda, for et uhell du har hatt! Godt det ikke var verre og at du kom fra det med skrekken. Hvilken underbar Antikkforhandler du har besøkt! Ojoj, der skulle jeg ville ha vært. Så mange vakre møbler på en gang. Liker den gråhvite nyansen skarpt!

Klem, Aina

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Susanne!
Gnällot här igen . Sorry, men ibland blir det för mycket. Har försökt att lugna mig lite och inte tänka så mycket. Jag kan ju inte göra mer än jag gör.
Hjälper ibland ett tag iaf..
Åkte även iväg och köpte en lampa på ttv som jag kollat in men varit för snål för att köpa. Så fick jag något kul att tänka på.

Du undrade om jag skulle på loppisen på onsdag, och det antar jag, men först blir det tandläkaren... Och efter det antar jag att jag är för pank för loppis... Har en väldigt skum tandläkare så att säga. De är alltid flera hundra dyrare än andra man hör om. Ska byta.
Usch. Har jag pratat för mycket nu igen? Jag borde häfta igen truten ibland...
Kram Hanna

Hanna i Det stora grå huset sa...

Förresten Susanne... Jag måste fråga dig... Köper du mycket nyproducerade saker till ditt hem??? Är lite intresserad... Själv så gör jag uppenbarligen inte det, nån liten sak ibland... Men det är så svårt att hitta något speciellt i "nya" butiker tycker jag. Jag får inte samma känslor liksom...
Ja,ja.. Bara nåt jag tänkt på och så tänkte jag "undrar hur Susanne känner"... Lite knäppt kanske
Kram igen...
Ska sluta tjata nu

hemtrevnad marie sa...

Hej Susanne!! Hoppas verkligen att du blivit bättre i både nacke och hand!!!Hoppas att du ändå hade en givande helg.(mässan ooh antikaffärer det kan väl inte bli bättre än så!!!!?)Och tack snälla för "kommentaren". Hampus hälsar och tackar för hjälpen också!
Jodå, jag är också en av dom som skulle vilja ha både blombord och den fina snedklaffen!
Kramar från Marie

Hanna i Det stora grå huset sa...

Nä, me den måste jag genast skynda mig att kolla på! Nej då , jag skojar.
Det var faktiskt en slags takkrona i mörkt trä med ur-fula skärmar som stog rakt upp.. Tror den blir fin sedan... Det är den inte nu, men jag brukar kalla de fula sakerna fina eftersom jag ser dem färdiga. Antar att du är liknande...

Hanna i Det stora grå huset sa...

Yes babe, det gjorde den... Har hängt där ett tag...Men nu ligger den på mitt vardagsrumsgolv med övrig röra...

Natti-kranar till dig!
Hanna

Millas hem sa...

Usch...ja, ibland blir man påmind om att man är sårbar. Nackspärr är verkligen för tråkigt att ha..brukar själv vakna med det, och eländet kan sitt i flera dagar!
Hoppas det känns bättre snart!
Jag bläddrade och bläddrade och var nyfiken på ifall du köpte något när du var iväg.....men ack nej...Jag blir så nyfiken!
Kommer snart tillbaka
Kram Camilla

mig & alice sa...

ajaja...ibland har man bara sån otur. Du får smörja dig med någon smärtstillande salva och ta det lugnt ett tag framöver...eller neäää, det kan ju inte du fniss.

Hoppas att du mår bättre snart.
Kramisar
Melinda

Marie sa...

Din stackare, vilken otur, både nackspärr och ramlat. Hoppas att du snart känner dig bättre!
Vilken affär du har besökt, massor av vackra saker! Blir spännande att få se vad som fick följa med hem från Stockholm!

Kram Marie

Ps. Det är kalkstensskiva vi har i köket. Inköpt från ett stenhuggeri på Kinnekulle.

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Ajjj ajj..vilken otur du haft. Hoppas att det känns något bättre idag.
Men vilka fina bilder du visar från antikaffären, mycket fint där.

Krya på dig tjejen!

Kram Benita

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Å ja de är fint med gamla fönster, men som sagt besväligt när man ska putsa dem. Mycker jobb helt enkelt. Jag vet hur du har det, då jag och min sambo varje år hjälper en äldre släckting med hennes innefönster.

Ha en bra dag!
Kram B

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin