söndag 13 januari 2008

Lördagsfynd!

Vad är en Lördag utan en "liten" tur runt på loppisar...

In med hela familjen i bilen och iväg ut i snöovädret. Nu är det så att alla i familjen inte gillar att gå på loppis ( i detta fall sonen). Då får man kompromissa helt enkelt. Om mamma och Alice går in på den så får du gå in på den, pappa in på den osv. osv.... Lite omständigt kan tyckas. Men vi gör det i alla fall tillsammans och alla blir nöjda och glada...Jag fyndade en liten karott. Dom här är så fiffiga... Denna dock av det enklare slaget. Man vrider helt enkelt om handtaget o tar bort det. Genast har man två små fat. Smart, eller hur?Hittade också en liten vikbar ljusarm. Charmig! Den hamnar nog på en ram eller spegel...
Köpte också den här tavlan. Det är ett religiöst motiv. Jag är dock inte särskilt religiös.(hmm. stavas det så?) Tycker däremot att det är väldigt vackert med dessa motiv, kors mm... Närbild på tavlan. Eller lite närmare i alla fall. Den är köpt på en charmig liten loppis som jag inte visste fanns. Fick tips om den av Hanna, med bloggen i det stora grå huset. Loppisen ligger på gylletorget i Borlänge och är öppen på Lördagar.

Nu ska vi ut i solen och njuta! Ha en skön Söndag!

kram Susanne

27 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Vilka fina fynd!
Ha en trrevlig söndag!

Rosengårdens Inredning sa...

Åhhh vilka fina fynd du har gjort! jag har en likadan karott, men visste inte att man kunde vrida bort handtaget, tack för tipset!!!
Ha en bra dag!!
Kram Malin

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Susanne!

Tavlan passar ju jättebra hos dig! Fint...
Självklart får du nämna min blogg i din text, det är ju bara positivt! Och kul med reklam för mamma och hennes butik, tror inte att det är så många som vet att den finns...,

Önskar er en fortsatt fin söndag, och hoppas du mår bättre!
Kran Hanna ;-)

Maria sa...

Tur det är vår snart så att fler loppisar vaknar till liv!!!
Super fina saker du fyndade.

Linneagården sa...

Loppis är väl jätteroligt att besöka, du hade hittat fina saker oxå!
Önskar dig en trevlig söndagskväll /madelene

Evelinas hus sa...

Vilka fynd! Tavlan är ursnygg, lyckliga du som hittade den.
Ha en fortsatt skön söndag.
Kram Caroline

Vårt lilla hem sa...

Ooh så vackra fynd du gjort!! Jag gillar tavlan skarpt, passar hur fint som helst hos er ju!

Är också en loppisälskare och längtar såå tills det blir fler loppisar till våren! :)

Kram, Jenny

Ann-Catrin sa...

Tacka vet jag loppisar... underbar fynd ni hittade.. passar ju så fint in i ert underbart vackra hem... du kan väl inte ha några "fukhörnor"... förutom din lilla strumplåda då förstås!!
Största kramen till dig och Alice.. imponerad att hon tycker det är så kul och verkar ha så fin smak...mina barn är av ett annat slag. fast i och för sig min största dotter säger att hon blivit "skadad" för livet.. hennes första somrar bodde vi på auktioner,..men jag märker ändå att hon börjar gilla det lite äldre igen!!
Ann-Catrin

Hemma hos Klara... sa...

Vilka fina fynd du har gjort!! Men oj vilken otrolig bra smak du har (ditt förra inlägg) hi, hi, kika in till mig får du se ;-)

Ha en fortsatt härlig söndag!
Helena

Anonym sa...

Hej Susanne och Alice!
Vad mycket fint ni fyndat! Och vad kul att ni börjat blogga. Jag har försökt kommentera tidigare men inte fattat det här med ordverifiering. Men nu så.Ni har ett helt fantastiskt hus, jättefint.Blev lite nostalgisk över skridskorna, jag hade likadana en gång i tiden. Undrar vart dom tog vägen? Kanske någon trevlig kusin fick ärva dom?!Inte visste man DÅ att man ville ha dom som prydnad NU.
Tack för senast förresten. Hoppas bilderna blev bra.
Kram Sussie, Emmas stolta gudmor

me and alice sa...

Hej Sussie!
Vad snäll du är som lämnar en kommentar. Blir så glad av alla goa kommentarer. Kan det vara kusin Helena som ärvt skridskorna? Fniss...Ha det så bra!!!
kraam susanne

Jennys Vita Villervalla sa...

Härliga fynd, med vill-ha-känsla!!!
Må så gott!
Kram
Jenny

Gry sa...

Så smart karott! Gillar smarta föremål som kan användas på flera sätt ;-) Fin tavla och ljushållare också. Blir så sugen att gå på loppis.. Har hållit mig undan ett tag eftersom vi gjort oss av med så mycket i flytt från hus till lägenhet, men det börjar klia nu, känner jag :0)

Kram Gry

Maria sa...

Ahh - loppis !! (som i kalder det i sverige). Herlige fund du har gjort dig - du har helt sikkert et godt øje for at finde de rette ting. Kan helt klart følge dig i din glæde over at tage familien med, selvom ikke alle deler interessen på samme vis som du og Alice. Jeg har selv haft familien med afsted idag.

Jeg håber det er greit med dig at jeg har lagt dig til i min liste over favoritter, du har bare så mange smukke detaljer.

VH. Maria

Gry sa...

Hi,hi...vem vet, kanske träning med pilatesboll är den farligaste träningsformen, med flest besök på akuten per utövare....//kram Gry

mig & alice sa...

Hejsan!

Vilken underbar karott, ropade in en liknande på auktion idag, hihi.
Trodde du skulle vara där :-)

Bra tips av loppis, dit måste jag försöka åka...om jag kan komma ifrån någon lördag vill säga, Vet du vad de har för öppettider?

Kram
Melinda

Hanna i Det stora grå huset sa...

Haha! Jo, visst skulle soffan min vara bedårande om jag behöll den i original skick. Det är ju så synd att förstöra en vacker möbel, den förlorar ju sitt värde och sin charm direkt... Sådant har jag väl fått höra ibland av folk som tycker att de vet..
Men Susanne, helt otroligt! Besökarna har ökat markant till min blogg sedan du nämnde mig på din! Jag blir så glad, tack söta du! :-)
Kram Hanna

Millas hem sa...

Tavlorna med de religiösa motiven är jättefina,har själv några stycken som jag har inhandlat på loppis men som tyvärr fortfarande ligger i en låda för att jag vet inte riktigt var de passar.

Camilla

atmosphere sa...

man kan aldrig få för mycket av loppisar... Ja,ja jämka/ muta ingår i vardagen-
Kramar Ingrid

LantlivsAnette sa...

Åhh..du det var fina saker du köpt ! Man blir så lycklig när man hittar sånt fint..man vill bara hem och pynta!
Jag ser så fram emot Stockholm nu på Fredag,då ska jag till Old Touch och botanisera,hoppas att jag hittar nåt fint där..sen blir det ju mässan,lika kul det.
Tavlan din,den var jättefin,förut skulle man ju inte ens ha tittat åt religiösa motiv,men nu med madonnor och kors,ja då är det annat..riktigt fint.
Kram Anette

Solsjö - Under en vind sa...

Toppenfina fynd!! Det är bäst att muta resten av familjen så man får gå där man vill..hi hi...Ha en bra dag! Kram!

Spets och snor sa...

Hihi, nu var vi avslöjade direkt. Båda du och jag gick in och bloggade! kramiz

Det lantliga hemmet sa...

Hej på er båda två!! vad duktig dotter du har som delar samma intresse som dig susanne.. vilka fynd ni gjorde på loppisen och alice jag älskar ditt hjärta av taggtråd, får nog be sambon om lite.. ha goe kväll kramar K

Jes/Vita villa vila sa...

Mysigt med loppisrunda :) och vilka fynd du gjorde! Jättefint! Vad roligt.

Önskar dig en toppenfin vecka! Kram Jes

spetsar och änglar sa...

Vilka fina fynd!!!Ha en härlig kväll/Kram Heléne

Det lantliga hemmet sa...

hej kan ni förklara för mig hur man få till räknaren på sin sida har försökt på alla möjliga sätt men jag får inte till det..kram

Unknown sa...

Oj vilka fynd!
Vilken härlig blogg du har!
Jag länkar dig från min sida om det är OK!
KramPetra
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8178

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin