tisdag 3 november 2009

An old ribbon...

Äh, jag kunde inte hålla mig jag heller som jag skrev igår... Några smågranar har åkt in här också. Tänkte jag skulle ha väntat lite med granarna, men det är ert fel som frestats ett tag nu... *fniss*

Har tänkt på att man inte ska gå och rycka upp fina granplantor i skogen. Det är ju faktiskt någon som äger dom och ofta har planterat dom. Däremot tycker jag det är ok att plocka dom som så gott som växer i dikena, och som ändå inte skulle kunna bli stora granar för att de växer på sniskan och så vidare...

På bilden har jag ställt en liten gran i en av mina terriner. Har hällt på småsten som håller fast den och sedan fyllt upp med vatten

Har fixat mig finaste och billigaste julklänningen i år... Ja helst skulle jag vilja ha en vacker Odd Molly klänning förstås, men plånboken vill något annat. *fniss* Då får man helt enkelt använda sin fantasi istället. Tog ett långt gammalt broderat band och knöt runt midjan på en enkel tunika. Vips! Så har jag en fin julklänning... Ännu snyggare blir det med en lång grå mysig kofta till...Fixed me the cheapest dress ever. Just by tying a beautiful old ribbon around my waist...
Have a great Tuesday!


Har en fråga till er, alla kloka själar där ute... Hur ska ni göra med influensavaccineringen? Skulle så gärna vilja höra era för och nackdelar... Tusen tack på förhand!


Puss & Kram minigran! /Susanne

39 kommentarer:

Anonym sa...

hej susanne!
Vad fin din klänning blev med det bandet om midjan.
Här hemma ska vi vaccinera oss hela bunten. Vi har två familjemedlemar som redan har vaccinerats pga att de tillhör den sk. riskgruppen.
Det har florerat mycket skrämselpropaganda på senare tid, men vem ska man ha tillit till om man inte tror på vår sjukvård. litar hellre på dom än de olika dagsblaskorna.
kram på dig. Ylva

Anonym sa...

Hej
Efter att ha diskuterat ämnet vaccin eller ej med min lillebror, som är Läkare, så kom jag fram till att det nog om man ser på sikt är bäst att ta vaccinet, enligt han är det bortkastat om inte alla vaccinerar sig det finns en tanke med massvaccinera folket, ska vi då vara några få smittbärare o sabba allt?? Mvh Kaisa

me and alice sa...

Hej Ylva och Kaisa!
Tack för era åsikter... Jag håller nog med er till fullo, men man blir helt klart lite osäker när man läser allt skräp i tidningarna.
kram Susanne

Huset utanför stan sa...

Ja, det är verkligen Odd Molly-över din nya klänning! Fantastiskt fin till jul!

Jag kommer vaccinera mig. Har två små barn hemma och vill inte dra hem smittan till dem.

Vitt för själen sa...

Jag har skrivit upp oss att ta sprutan. MEN gissa om jag är kluven. Nästan hela skolan har börjat tveka nu. Tillochmed sjukvårdare, ambulansförare..de ska ABSOLUT inte ta..

HJÄLP!
Jag som inte ens klarar av att välja tapeter. MEN jag ska nog ta den.
Är så sugen på att adventspynta jag med, men då hinner jag tröttna innan andra advent. *fniss*

Underbara bilder, som vanligt. Må så gott /kram Sophia

Rummet för välbefinnande sa...

Jag tror vi är många som känner oss kluvna i denna fråga. Man funderar fram och tillbaka och påverkas omedvetet av allt man hör.
Jag funderar en del över vad som händer om man vaccinerar sig nu, och nästa gång det kommer något - ska man vaccinera sig igen?! Hur blir det då med motståndskraften till slut? Så undrar jag ju en del över vaccinet förstås, hur det påverkar kroppen. En bekant blev jättesjuk och sa ALDRIG IGEN!
Men, vad säger man om man blir sjuk då????....
Det här är inte lätt. Annat blir det när man står där med facit i hand.

Underbart pimpad tunika :)
Kram på dig!
Mia

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Susanne!

Jag och sonen som har krafig astam hade planerat att ta den nu på torsadg på VC. Men igår eftermiddag insjuknar sonens flickvän hastigt och får alla symtom som svinflunsan.
Sonen ringer sjukvårdsupplysningen och han rekommenderar oss att åka direkt och vaccinera oss idag vilket vi ska göra. Vi har inga symtom ännu, men även om vi är smittade så börjar kroppen utveckla antivirus direkt. Så då kan man lindra influensan när den bryter ut.
Syftet är ju att stoppa smittspridningen och om många väljer att avstå så är ju meningen med det hela "liksom" sabbat.
Har läst en del om den och tror att vi ska lita på de som kan och forskar om detta. Hoppas i allafall att ni slipper den för min somns flickvän som annars är kärnfrisk är fullkomligt däckad idag. Hon har aldrig känt sig så sjuk som nu. Så jag tror den kan vara ganska elak.

Supersnygg klänning du fixat. En toppenidé vännen.

Har också tagit in lite granar,vad lättpåverkad man är...fniss!

Kram Viveka

Anonym sa...

Hej
Jag måste bara tillägga, att det tydligen inte har drabbat riskgrupper, som blivit svårt sjuka i flunsan, det oroar mig mkt. sedan kan ju denna influensan utvecklas till en ännu farligare sort o har man då inte tagit detta vaccin så kanske man blir j..sjuk!!!Kaisa

Nostalgi og Gjenbruk sa...

Så flott kjole du har fikset:) Super fin blogg du har!
Angående vaksinen, så er det jo så utrolig vanskelig å velge. Jeg føler at vi ikke har fått den informasjonen vi burde ha hatt. F.eks, hvordan har det egentlig gått i de landene som allerede har vært gjennom epidemien, var det slik at vaksinen ble gitt til alle der? Hvor mange døde utenom risk gruppene? Etter hva jeg har forstått, så er er det kun risikogruppene som skal vaksineres i nabolandet vårt Danmark, hvorfor har de valgt å gjøre det slik? I Sveits vil de ikke gi vaksinen til barn, mennesker eldre enn 60 år, og gravide fordi de mener den ikke er ordentlig utprøvd...skriver iallfall media. Har man blitt noe klokere av alle skriveriene, nei, det er et utrolig vanskelig valg. Skulle ønske at vi hadde fått saklig informasjon fra begynnelsen, istedet for all skremselspropaganda hit og dit. Det er vel det som gjør at mange velger å ikke ta vaksinen også.
Vi har tatt et valg, og du må ta ditt, men vanskelig er det!
Ha en fin dag:)

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Klänningen blev jättefin och kommer klä dig galant!!!
Å granar är ju så mysiga de där små...
Ha en fin dag!
Kram Agnetha

Malin sa...

Det här med vaccinet... Ja har men och tre pojkar 4-7 år och som vi känner nu så skall vi inte ta på någon av oss. Men är så tveksam och vacklar fram och tillbaka. Har en läkare i släkten som tycker alla skall vaccinera sig för att vara solidariska mot sammhället, men känner att jag tvekar då jag hört barn i närheten som blivit jätte sjuka då dom fått sprutwn och fått läggas in på sjukhus. Sen hör man att lika många som insjuknar av influensan lika många gör det av vaccinet. Det som jag funderar mest på och som ja och mannen pratar om är att det framställts på så kort tid och är en sådan massproduktion. Är det verkligen bra? Vet man vad som händer om 10-15 år med dom som vaccinerat sig? Det är förmodligen så att vad man än väljer så kommer den andra säga VAD VAR DET JAG SA! Den som ändå kunde se in i framtiden och veta vilket som är det rätta.

Det ser verkligen härligt ut med granen! längtar till advent. skall nog ha en sockerkaks form som ljustake i år. Blev så förtjust i den bilden från Drömhem & trädgård. Kram Malin

Krydda Livet sa...

Du är så fin och mysig du Susanne!! Harmonisk, fin stil, underbar inredning. Önskar jag kunde ha något liknande. Tids nog kanske :)

Kram Josefin

Vida sa...

- oj så vackert det blev med det röda bandet - jag ska genast efterapa dej - mycket roligare att skapa själv än att bara köpa färdigt och möta två till på lunchen med samma klänning.....
Ang vaccinet - håller med föregående talare "Nostalgi og Gjenbruk"

Kram Kram och tusen tack till din ljuvliga blogg
Vida

Drömmen om ett hus på landet sa...

Jag har tagit den och fick muskelvärk som *** i den armen och feber. Men det är ju en dos av svininfluensa i vaccinet för att reta vårt immunförsvar.. jag tänker istället om jag reagerar så på denna lilla dos hur sjuk hade jag blivit om jag inte tog sprutan för tre veckor sen.. jobbar själv inom vården..
Gillar att man med enkla medel kan få till något snyggt klänningen blev jättefin bara med ett enkelt band MVH Jeanette

LenaS sa...

Här har vi också funderat en massa på detta med vaccinera eller inte men efter att vägt för och nackdelar och fått influensan nära oss så ska i alla fall barnen ta den, får se om vi vuxna hinner få den....
Ha en fin dag!
kramis/LenaS

Anonym sa...

Hej, Susanne!

Vilket lyft tunikan fick med det fina bandet!

Själv tänker jag inte vaccinera mig. Tycker vaccinet är för dåligt testat och på sikt vet man inte. Det lär också innehålla kvicksilver och jag har gjort tandsanering och utsätter mig absolut inte för kvicksilver igen.

Ha en skön novembertisdag!

Kram Renate

fröken knopp sa...

hej susanne... här i huset kommer vi nog att vaccinera oss pga att vi har en liten tjej som är för liten för vaccin o risken är ju lite mi¨ndre att hon får det om vi är vaccinerade..hm..inte lätt..

Nu har jag köpt tidninge med ert "uterum" i..underbara bilder!!!

kramar elin

Millas hem sa...

Hej Susanne!

Gillar din julklänning! Ett fiffigt och snabbt alternativ till OM!=)

Kram på dig

Camilla

Mariana sa...

Hej Susanne!

Du är duktig på att förändra saker med små medel, det må jag säga:) Klänningen fick verkligen julkänsla...

Klart man ska vaccineras sig, om man inte är rädd för att bli sjuk själv så tycker jag att man ska tänka på alla andra som man kan smitta om man avstår.

Självklart blir man ju både orolig och tveksam eftersom media ALLTID ska skriva om de enstaka fall då nåt gått fel..varför inte skriva om alla tusentals vaccinationer som gått bra:)

Tack för en underbar blogg..

Beatrice sa...

Så fin din tunika blev med det härliga bandet.

Ang svininfluensa... jag skall inte vaccinera mig och mannen skall göra det. Jag har precis som en annan läsare gjort en amalgamsanering för många år sedan pga kraftig värk som gjorde mig oförmögen att arbeta. Sedan dess har jag sluppit värken (om det beror på något annat låter jag vara osagt) och vill absolut inte spruta in flyktigt kvicksilver i kroppen igen. Hade man köpt in det kvicksilverfria vaccinet, som man hade möjlighet till, så hade valet nog blivit att ta sprutan men inte nu. Vaccinet innehåller dessutom tydligen skvalen (stavning ?) från den utrotningshotade brugden och det känns inte heller bra att bidra till att minska det fiskbeståndet. Svåra/omöjliga val.

Vintage Fairy Tales Rebecka sa...

Julfint i bloggen!
Kram
Rebecka

Anonym sa...

Halloj1

Jag blir med sugen på smågranar men har lovat mig själv att vi inte ska ta in någon förrän vi byggt klart och det är första advent men det blir nog svårt att hålla....

Underbart pimpad tunikas, det måste härmas!

Jag tog influensa sprutan för två veckor sedan och fick ont lokalt där jag tog sprutan och sedan huvudvärk i en dag. Fast många jag känner h ar blivit dåliga, ont i huvudet och influensa linande symtom. En del har inte blivit sjuka alls. Väldigt olika.

Nu tror ju inte jag att sprutan är farlig. Däremot om man blir lite hängig precis när man tar den kan man ju komma ihåg hur himla dålig man blir bara av den vanliga influensan, även om den inte är en svin infl. såå med tanke på det borde alla vaccinera sig, sedan vill man ju inte bidra till spridning. Om alla vacc. sig skulle spridningen begränsas men så kommer det nog inte bli. Jag som jobbar på akuten har sett huuur sjuka en del blir av influensan. Inte roligt....

Nöff o kram på dig
Lena

The Secret Garden sa...

Hejsan!
Jag har också blivit inspirerad av alla bloggar som har tagit in smågranar så jag har också ramlat dit! :) Tog den i ett dike jag med. Sedan planterade jag den i jord och hoppas att den klarar sig till våren för då tänker jag plantera ut den på gården här hemma.
Jag tänker inte vaccinera mig, tror att det är mycket massmedia som har förstorat upp riskerna för att det säljer liksom...det är ofta så, negativa nyheter och tråkigheter går hem hos folket. (säger jag som jobbat på mediabevakningsföretag i nästan 20 år...)

Ha en fin kväll!

Lisa.L sa...

Jag har också tagit in nån liten gran ;)

Anonym sa...

Hej Susanne!
Vilken fin klänning du fick av tunikan och det vackra folklorebandet. Din uppfinningsrikedom är stor både när det kläder och inredning. Ditt hem är ju så vackert.
Angående att ta spruta för svininfluensa så har mina två barnbarn 3,5 och 6 år gamla som bor i Skåne fått spruta, min dotter som är lärare skall också ta sprutan, liksom min man som är astmatiker, min svärson och jag har inte bestämt oss ännu.Jag kan nämna att mitt yngsta barnbarn blev dålig i hög feber ca 3 dagar men inte den äldre killen.
Ha en skön kväll.
Gun-Britt

husvidhavet sa...

Jag säger bara så här...
De som har tillverkat vaccinet har begärt immunitet, dvs. de tar inget ansvar för vilka ev. biverkningar som drabbar dem som tar vaccinet.
De tycker jag säger allt så jag kommer inte att ta den!!

Du kommer att vara sååå fin i jul som en riktig tomtenissa.
Kram Marith

Anonym sa...

Att riskgrupper tar sprutan är så klart inget att argumentera emot! Men vi andra som tror oss vara friska, klarar en influensa även om den är jobbig. Jag tror inte att vi skall skydda oss mot allt, jag tror att vi som mänsklighet blir svagare då. Det kanske låter flummigt men jag kommer inte ta någon spruta.

mysiga heestrand sa...

Hej!
Jag kommer att ta influensasprutan när jag får det, även om jag haft både honkong och asiaten.
Snart kommer jag också att ta in små granar som växer i dikesrenen.
Kram
Marita i Heestrand

Ingalill sa...

Va fint med granarne!! Känns som jag är den enda i bloggvärlden som inte börjat ta in granar och blåbärsris!! Men vilket vackert band!! Är det gammalt, supperfint iallafall!! Jag tänker inte vaccinera mej, tänker att man nog ska klara sig...Men man tänker mycket på Hugo som nu är 4:a år. Jag vill INTE att han ska drabbas av influensan, liten som han är!! Ja, det är många som känner sig tveksamma till hur man ska göra..Det blir nog bra hur du än gör!! Ha det gott!!

Louise sa...

Det blev väldigt fint med det röda bandet på tunikan!
Granar ja...det var en bra idé att sätta den i en terrin och fylla med stenar och vatten... det ska jag göra med nästa (som jag rycker upp från eget område :O) )gång för att plantera i kruka gillades ju inte av granen, trots att jag höll myllan våt...
Ha det gott!

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

hallå,
Klänningen va ju jättefin.. ang vaccinet hua hua tänker inte ta! jag läste 3st A4 papper som Bertil Wosk skrivit att de va kvicksilver o formalehyd som e cancerframkallande o fågelvirus mm mm mm läste oxå att soldaterna som vaccinerades inför gulfkriget fick ett ämne i sig som gav upphov till en mängd sjukdomar de såkallade gulfkrigsyndromet.... näe usch säger jag.. kramisar sussie

Kamomilla sa...

Puss o kram o minigran... Du är för härlig du! *skratt*

Vilken fin ide´med julklädseln, enkelt och stiligt. Lika lätt som mitt pressokokarbälte! :D Det är oftast det enkla som är bra.

Ang. vaccinet så hoppas att sonen och jag som pga astma hör till riskgruppen ska få det i tid. Svininfluensan är nära oss nu. :(
Vem vet vad det utvecklas till?

gamla skolan sa...

Vilken fin julklänning och med små medel ! Ja , jag kan tänka mig den med en grå tjock kofta till ! Snyggt och mysigt ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Mamma C sa...

Neee, man ska väl inte rycka i granplanteringarna. Men som du ta i diket går ju finemangs. Tänk vad lite kan göra för att något ska kännas nytt och fint. Det blev jättesnyggt med bandet. Jag ska inte ta sprutan.
Kram Mamma C

Home No.1 sa...

Hej Susanne=)

Ja det där med sprutan är ju ett kapitel för sig, först sa jag blankt nej sen diskuterade jag och min sambo om för och emot i en evighet kändes det som, vi har kommit fram till att vår grabb som är 10 år ska få den i alla fall och inte vet jag om det är det bästa jag blir så himla orolig för vad den innehåller om DET ska göra honom sjuk, men om han däremot skulle bli sjuk och få svinet och DÖ ja då skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv...ja det är såå svårt det här, usch!
Nåja den som lever får se...hehe..söt gran förresten!
Kram Annica.

annika sa...

Jag har själv vaccinerat mig och fick muskel värk i amrmen i några dagar efteråt och lite lätt feber. Men jag tänkte lika bra att ta det nu i stället för att ångra sig sen om man nu skulle insjukna i influensan. Tack för en super blogg som är lika rolig att läsa varje dag :)

Livets njutning sa...

Hej Susanne!

Jag tänkte också plocka hem lite dikesgranar. Dom är så fina och enkla - det gillar jag. Ingen krussiduller. :)

Så fin klänning. Enkel är alltid vacker.

Ang. vaccinet så har jag, sambon och minsta tjejen tagit pga lilltjejen är i riskgruppen. Stora tjejen har inte tagit vaccinet än eftersom vi väntar på svar från blodprov ang hennes äggallergi. Om den är hög och hon inte kan ta vaccinet så är det tryggt att vi övriga familjen har tagit det. Våra barn ligger i riskgruppen med deras kraftiga astma så det är för deras skull vi tagit vaccin.

Jag försöker strunta i massmediernas skrämselpropaganda och läser istället på smittskyddsinsitutitets hemsida. Samtidigt tar beslut som känns rätt.

Lycka till, vet att det är inte lätt. Kram Jenny

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Åh vad fint det blev med ett rött band, knycker nog din ide till julklänning om det är ok...Fick lite julstämning när jag tittade in hos dej. Vaccination hmmm ja det är verkligen ett dilemma. Först tänkte jag inte vaccinera men min son har astma och jag skulle aldrig förlåta mej själv om jag utsatte honom för fara p g a av mig och min velighet.
Kram Marie

Lilla huset på prärien sa...

Ja det blev verkligen superfint! Hoppas kunna gå ned lite till i vikt innan julen dock så jag får köpa min klänning ganska sent. Jo tack det går väl ganska bra... 8 kg på tre veckor nu. Det får jag vara nöjd med ;)

Kram Jenny

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin