lördag 5 april 2008

Älsklingsfärgen!

Det har väl inte undgått någon vilken färg som ligger mig varmast om hjärtat. Om man nu kan kalla vit för en färg?!

I dag visar jag en av mina kökshyllor...
Bara vitt och cremefärgat porslin... Tro det eller ej! Jag har faktiskt några skålar i färgat porslin, men dom har jag inte framme.
Det som en gång var ett gräsligt bortglömt furufat genomgick en förvandling med hjälp av den vita magiska penseln, och lever nu ett lyckligt liv hemma hos oss...
Har nog sagt det förut... Skålar och terriner får man aldrig för många av. Perfekta till att ha både som chips och popcorn skålar, till potatisen, salladen... Ja, till i stort sett vad som helst!

Den söta lilla termosen inhandlades för någon vecka sedan på Dollarstore! Endast 30:-!

Här har vi varit utomhus hela förmiddagen. Solen sken så underbart, men det blåste så in i norden! Härligt att tillbringa eftermiddagen inomhus...

Kramelikram på er! /Susanne

45 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Så himla fint...Vitt och cremefärgat porslin tröttnar man inte heller på lika fort som det färgade..Underbar termos...Trevlig Helg...Kram Paula

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så mycket fint du har på dina kökshyllor! När allt går så fint ton i ton så blir det ju inget rörigt intryck.
Här är det också underbart väder idag! Jag har passat på att tvätta soffklädslarna så att de kan torka fort ute i solen! Dessutom har bilen fått sig en riktig grovrengöring :) Lika bra att passa på att vara ute så mycket man kan nu!
Ha en bra kväll.
Kram!

IKT i min vardag sa...

Det ser så lugnt och fint ut på din hyllor när allt går i vitt. Jag fixar inte att hålla allt helvitt, det smyger alltid in någon färg här och var och "förstör"...Jag skulle helst vilja ha det så i skåpen som du har, men så ser det alltså inte ut *suck*.


Kram på dig!

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att vitt är en färg;-)

Det är tyvärr så att inte alla i familjen...eller rättare sagt,det är bara jag som skulle kunna ha vitt ÖVERALLT i det här huset,men jag smyger igång med vitfärgen och penseln när dom inte är i närheten och sen är det för sent att ändra sig...fniss...eller oxå får dom väl måla om det själva säger jag...och då blir det även fortsättningsvis vitt:-)

Det ser så fräscht och "krispigt" ut i ditt kök med allt vitt,så det är tur att man får kika på dina bilder ibland och sucka längtansfullt...suck...

Hälsn/Birgitta

Vardagslycka sa...

Vilken skatt du har på dina hyllor! Det är så rofyllt med vitt, ingen risk att man tröttnar eller att det ser rörigt ut.
Här har vi också haft sol idag, vi håller på att rensa och röja lite i bodar och förråd. Känns så skönt efteråt!
Ha en skön lördagskväll!
Kram, Carina

Anonym sa...

Halloj...så ni har haft sol idag! hrmm vi har haft super mulet/dimmigt hela dagen + under natten föll det sisådär 15 cm. blötsnö...inte kul.

Vad vackert det är med vitt porslin och att sen ha det synligt är oxå så fint, jag ser att vi har likadana termosar (30:- vilket pris?)
Ha en trevlig kväll
Kram
Pernilla

My Lovely Things sa...

nämen!!

jag slutar aldrig att häpna över hur mycket vackert vitt porslin du har!!!

Så otroligt fint i ditt skåp..

härligt med vår..
kram anna

Mitt liv - Mina drömmar sa...

För att vara lite motvalls ;) Vitt är INTE EN färg...Den är alla färger...*fniss*

Ljuvligt söt termos du fått tag i. Och priset var verkligen bra!

Kram Annica

Nettan sa...

Ja vitt är väl en färg ;0), finns ju i flera kulörer, man tröttnar aldrig...
Varför har inte VI " Dollarstore" ..*suck*...vill oxå ha en sådan Termos...=0(..
Ha en skön LördagKväll..
Kram Nettan

Kristin sa...

Hej Susanne! Härligt vitt och fint porsling! Jag håller med dig, man samlar på sig mycket, jag skulle vilja ha hur mycket som helst men jag tror inte jag får plats med mer snart. Men då får man väl kanske byta ut och bara behålla det finaste till slut kanske?

Vilket sött litet bord du visade i förra inlägget, det blev jättecharmigt. Du gör så fina saker! :-)

Kram och ha en skön vårhelg från ett soligt Småland, önskar Kristin

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hejsansvejsan!
Ja, nog var de mye vitt proslin här allt hihi :D Men de är stiligt!
Jag har oxå kikat på den där termosen hos Dollar, den är söta tycker jag.
Ja, fyy 17 va de tar i å blåser idag..burrr

Ha en fortsatt mysig helg!
Kram Benita

Sara sa...

Vitt är fint, tyvärr för mig säger min man att vitt inte är en färg!
Sara

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, ja du har verkligen mycket vackert vitt porslin och bra till mycket som du säger och dekorativt när de bara vilar... vilket vackert gästrum du har och bordet var unikt och mycket fint! Ha en fortsatt trevlig helg! Mari.

Anonym sa...

Heej!

Jag håller verkligen med dig om att man inte kan få för mycket av vackra skålar och terriner, du har ju jättefina saker.
Själv är det lite deppigt här, hade varit ute och jobbat hårt i trädgården och tänkte ta mig en kopp kaffe och blogga lite på em. Ve och fasa jag snubblar till och spiller kaffe över hela min dator:(

Ja..... nu får man slita på mannens laptop och konkurera med ungdomarna om den fasta, och det kommer inte bli en lätt match:)
Kram Kram Lena

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Susanne!

Visst är det finast med vitt porslin. Den där termosen stod jag också och fingrade på för någon vecka sedan, men jag höll mig!!
Tror att det var din sambo jag såg på loppisen här uppe idag. Inte helt hundra, men nästan. Han gick runt med några vinglas... Men dig såg jag då inte röken av!

JAg frågade dig förut men fick inget svar så jag försöker väl igen (envis o tjatig som jag är): dina bilder, de går inte att förstora va? För det har ALDRIG funkat när jag har försökt!

Ha en fin lördagskväll!
Kram Hanna

P.s Har din vän Paula (tror jag du sa) börjat blogga ännu???

Synnøve sa...

Det er jo noe som er så spesielt med hvitt porselen, og så fint når det samles slik som du gjør her :) Deilig å hvile øynene på det hvite... (Helt motsatt av mitt innlegg i dag, som er riktig fargesprakende til en forandring, hihi ;) Og slike skåler får man aldri nok av, gleder meg til å finne flere på loppis i vår :) Ha en fortsatt trivelig helg! Synnøve

ColonialEast sa...

Jättefin termos! Sån skulle jag vilja ha till mitt uterum. Visar lite bilder från uterummet i dagens inlägg. Ha en trevlig kväll!
KRAM!

Anonym sa...

Åh, den där termosen är så fin. Såg den på en butik i stan där de är betydligt dyrare.Dollar store är bra den synd den inte finns här nere.Kram Katta

Tankar tar tid sa...

Jag känner igen mig, syftar på ditt förra inlägg, och det är därför min blogg heter "Tankar tar tid" !!! För att det tar tid att tänka igenom hur man vill ha det och sedan tar det tid att genomföra det som man tänkt ;o!!!

Vitt har blivit min favoritfärg också, trots att jag gillar färger som rött och blått med. Men de får man ha som accentfärger till sin vita inredning.

Kramar Christina

johanna sa...

Hej
Vilka soppteriner du har ,sååå fina.Vill du bli av med någon nån gång så säg till jag köper gärna=)
Ha en riktigt mysig helg
kraaaaam

Hanna i Det stora grå huset sa...

Förresten, har du målade hyllplan i dina köksskåp? Funderar på att göra något åt mina.... (VÅRA) Jag har gammalt fult papper på hyllorna!!! Likaså i skafferiet... Vad tror du?

Jasså, Pullan! Hihi, där har jag varit några ggr! Fin blogg, men det var faktiskt namnet som lockade dit mig, det lät lite fräckt! ;-)
Natti!
Hanna

Millygarden sa...

Fniss, fniss... jag kan bara hålla med dig! Jag älskar vitt porslin i alla dess former... så himmla inspirerande att besöka din blogg alltid nått jag gillar! så Dollar Stores säljer sånna! Jag som släpade en hela vägen ifrån Danmark!!

Trevlig Helg
Marina

lottens vita och gröna sa...

oh delar din favvofärg!!!!vilka vackra ting du har, härliga tillsammans där på öppna hyllor!
här har det varit riktig vår, klipt och klippt...oh vad trädgården är vilddvuxen, var ju gavid förra året...men en sak i taget, njute lite med, har en nyträdgårdsbok som jag måste sukta i...härligt jobb! ha det gott susanne! krm lotten

Mitt Egnahem sa...

Du har ett hem sprängfyllt av inspiration. Snyggt! Men FÅR du aldrig några fula saker (av svärmor eller så...) MVH Värmländska Mitt Egnahem

Unknown sa...

Jättefräscht med allt i vitt...jag kastar av lite gammalt fult här hemma...skönt. Ja idag har det verkligendragit kallt,
kram Pia

På min gatan i stan sa...

Härligt porslin och termos! Va synd att vi inte har den affären här...

Kram!

MormorRuthsAnn sa...

Vad härligt för ögat med alla de där underbara terrinerna och skålarna...det är såå vackert med dessa rena och fina "färgerna". När man nu är så himla vit så stör minsta lilla sak som är av fel färg.
Missade visst ditt förra inlägg, vacker soffa!!
Håll tummarna att det blir målarjobb nästa helg!! Vitt golv i köket...det är bara början, äntligen!!

Kramelikram tillbaka!
Ann

Ett vitt hus med trädgård sa...

Såååå FINT!!! Någon innan har skrivit krispigt, det är en bra beskrivning. Jag blir avundsjuk på dina helvitahyllor, jag har en massa "nostalgiska" bra att ha grejer...farmors Japanska teservis?!

Zizzi sa...

Vad fint! Det här är typ femte gången jag hör om dollarstore. Var ligger den?
Kram cissi

LantlivsAnette sa...

Gomorron..åhh vad fint du har det i skåpen också..allt porslin och allt är så fint..
Nu är det jag som ska leta vitt porslin i sommar på loppis och auktioner..det är såå snyggt !!
Snart ska jag iväg till jobbet,vi har ju även öppet söndagar...men jag och syrran jobbar varannan helg..
Vad jobber du med ?
Nähäpp..nu tar vi morron fika eller hur..
Kram Anette

Jennys Vita Villervalla sa...

Superfräscht att samla skålar, porslin mm i olika vita nyanser..."ljusvitt" "mörkvitt" "mellanvitt" ... Listan kan göras lååång!
Ha en bra söndag!
Kram
Jenny

Gårdsromantik sa...

Jättefint - gillar när man blandar olika vita nyanser - det blir mer liv då.

Termosen blev pricken över I:t!

Kram Maud

Ann-Catrin sa...

Jag skulle allt vilja gå runt i ert vackra hus..´tror nog inte jag sett något finare... du har fingertoppskänlsa på allt.. ditt porslin är så vackert!!
Många kramar A-C

hemtrevnad marie sa...

MMMmmmm, så fint och vilsamt!!!
Här är nog det mesta som alltid står framme vitt eller cremevitt.....men i skåpena här skulle du se, här finns det nån servis för varje smak, tror jag, hihi!!
Endera dan ska jag visa nåt gammalt vackert i porslin..... då kommer du att få se nåt riktigt färgstarkt!!!
Men jag är snäll och förbereder dig nu ...jag vill ju inte du ska få nån färgchock!!
Ha en härlig söndag!!!
Kramis

Dorthe ♥ sa...

Jag har oxå lite färgad porslin i skåpet. Kommer bara fram i nödfall...hi hi....Tänkte ge bort det till mina söner, eftersom vi inte har helt samma smak ;-)

Kram
Dorthe

Cecilia sa...

Såååå fint med vitt porslin, håller på att byta ut det färgade här hemma i skåpen.

Nu ska jag måla lite med vitfärg, ha en bra söndag!
/Cecilia

Solsjö - Under en vind sa...

Å vad snyggt med allt det vita! Eftersom allt går i samma färger så ser det inte rörigt ut heller, bara snyggt!
Visst var det en vårig dag igår, soligt och fint! Vi kastade ut en uppsättning trädgårdsmöbler, eldade gräs osv...barnen kom in vid sju, helt saliga efter att ha sparkat boll och hoppat studsmatta i solen! idag är det raka motsatsen, bara ösregn!
Ha det gott, kram!

Cecilia sa...

Hej igen! Hoppas det är ok att jag länkade till dig! /Cecilia

Kannor och karaffer sa...

Du har så mycket fina saker som du bjuder underbara bilder på. Tack för att du inspirerar så!!

Ha det gott!
Ann

faire un songe sa...

Nice picuters again.
Have i lovely sunday..
Greets

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Sååå vacker sååå!! Härlig termos!!!
ne tror inte det ungått nån vilket favo färg du har;)!!!!!
Lila va???;)

Ha en skön söndag!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

ängeln i vitt sa...

Hjälp vad mycket fint du visar och dessutom äger...avis var ordet..

Ha det gott
Kram Carina

Spets och snor sa...

Godkväll kära granne. Tack för titten idag. Tänkt att Emma gick upp och la sig själv. Har aldrig varit med om maken! kram Helean

Linneagården sa...

Fina skålar & andra söta ting. Tänk, Du har så fint t.om i skåpen, överallt!! hihi. Vitt är ALDRIG fel & det är min älskningsfärg mé, många med oss!
Har oxå spanat på den termosen, men inte slagit till på de 30- än!

Ha en fin söndagskväll. Kram på Er /madelene

linnea-maria sa...

Visst är vitt vackert! Och talar man om optik så är vitt inte bara en färg utan alla färger tillsammans = vitt. /linnea-maria

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin