tisdag 22 januari 2008

Porslinoman...

I dag blir det ett kortare inlägg. Har lite att pyssla med... En av de saker jag febrilt letar efter på loppisar och marknader är vitt äldre porslin, skålar, uppläggningsfat. Helvita terriner (går jag igång på, men det vet ni att sådana växer inte på träd). Porslinet får gärna vara lite krakelerat. Det gör inget så länge det är helt och går att använda. Det är väldigt sällan vi köper något som bara står som prydnad. Ok, i bland kanske. Det mesta används flitigt här hemma...

Förresten...Kan verkligen rekommendera fisksoppan jag skrev om igår. Den är jättegod!!! Den kommer lagas ofta här hemma! Tack Anna!

Vi ses imorgon...kram Susanne

33 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Vilken fin bild!
Jag gillar när man använder saker till något annat än det egentligen är skapat för :)

Maria sa...

Tänker inte på att jag har massor utav porslins skålar, soppskålar och allt annat som tillhör en gammal servis som jag ärvt utav min farmor och farfar. Svär över den när man skall flytta, hur många delar och tallrikar som helst, dessutom används den aldrig. Kanske dags att plocka fram lite!

Körsbärsgården sa...

Hej!
Hur går det med stolsöverdragen? Här är det inte mycket som händer för dagen, men jag hoppas att det snart ska bli ändring på det.
Kul att fisksoppan var god! Jag brukar göra en ur Annas nya mat, men det är alltid bra att ha fler att alternera mellan. Ska prova den nya vid tillfälle!
Kram från Karin som helt håller med om att man ska försöka använda de föremål man har, även om det inte jämt blir så. Har nog lite för många (onödiga?) saker...

My Lovely Things sa...

ja, det var fina porslinsbilder det! Jag letar oxå efter soppterriner. De finns ju knappt?
Har fyndat lite roliga ting i dag. Skulle köpa en present till ett barnkalas. Passade då på att åka till en annan loppis och det var kul!!! Hittade fina ting, som kommer på bild i kväll eller i morgon!
Kram Anna

me and alice sa...

Hej Karin!
Hmm...stolsöverdrag?
Nä, skojade bara. Har faktiskt börjat klippa till lite delar...
Visar på bloggen när dom är klara.
Onödiga saker! Vad är det?*fniss*
Vi inredningstokar har väl bara viktiga bra ha saker!!!
Ha en bra dag! Kram Susanne

Staket & Designkonsulterna sa...

Jag håller med dig...svårt att få tag i vitt porslin.

Jag hade tur i höstas och var på en auktion där det ropade ut en hel service i vitt med hela konceptet... för endast 150 kr!!!
Min mellan tjej fick det i julklapp och det passar bra till henne och hennes pojkväns nya vita hem.

kramizz från mig/ Annelie

Beas sa...

Kommer precis från en loppis just i jakt på vitt porslin. Främst på "önskelistan" just nu är mindre små skålar till lite sallad lagom för oss fyra i familjen och någon fin "potatis"skål...den vi har är så stooor. Det gläder mig att ni ser till att använda sakerna...lika bra det ju.

Kram Bea

Körsbärsgården sa...

Ja, visst har vi bara nödvändiga saker! Har hittat en underbar gammal soffa och den känns väldigt nödvändig men det saknas något viktigt - utrymme att ha den på! Det är ju tyvärr också nödvändigt... :(
Kram från Karin som har paus i middagsförberedelserna. Soppa och nybakt bröd blir dagens "Ät och tig". :)

LantlivsAnette sa...

Håller med dig om att det är så vackert med gammalt porslin..ögonen scannar av alla bord när man går på loppis..kan det finnas nåt fint vitt porslin..
Vi fick ju tag på vita fina porslins skärbrädor till butiken,nytillverkade men ändå så fina,jag längtar tills dom kommer.

Åhh..du..vilken fin lampa du köpt..eller den blev fin,när du målat och sytt en ny fin vit skärm..jättefin..du kan du..
Kram Anette

Jenny sa...

Fantastiskt vackert porslin och vad fin lampan blev här under! Den vita färgen gör att man ser formerna mycket bättre, för lampan är ju egentligen jättefin från början också (bara lite ovanliga färger). ;)

Lillafruluva sa...

Ja, ögonen dras åt porslinets håll fast man inte alls hade tänkt titta på det! Jag har en murgröna i en liknande "kruka". Jag "råkar" hitta porslin på tradera också!
Kul förresten att du är från V-H, jag bor på tungelstavägen alldeles vid stationen!
//Carol

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hallå där!

Bara jag som tar min dagliga titt..
ja, visst är det fiiint med gamla soppterriner. Jag bara älskar dem jag med. Visst är det synd att vi ränner på samma ställen... ;-)

Ha en bra kväll!
Kram H

Evelina sa...

Vilken underbart vacker terrin! Det är så vackert med vitt porslin öht. Du har ett så fantastiskt vackert hem! Jag måste kika vidare i bloggen senare ikväll. Men nu måste jag laga mat innan barnen svälter ihjäl. Tur att jag hittade till dig från Anna.

Kram Evelina

Ann-Catrin sa...

Hej susanne!
Oh så vackert du har gjort med lampan..vilken fixare du är.. jag är helt kass med tyg. din terrin går inte av för hackor.. så underbart vacker.. tänk att man går igång på vitt...det bara är så!
jag har så förtvivlat mycket att göra denna vecka.. fast som egenföretagare ska jag vara glad för det. Nu slter jag till mig en stund för att gå in och hälsa på dig.. kramar A-C

IKT i min vardag sa...

Så fin bild. Jag har ingen näsa (eller öga?!) för loppisar, tror det är dåligt med genuina loppisar där jag bor...
Såg förresten på en annan blogg att du beskrev hur du gjort kjolen till lampan...tackar tror jag ska använda det till min speciallampa här hemma.

Kram Linda

Solsjö - Under en vind sa...

DEn där terrinen var sååå fin! Ha en skön kväll! Kram!

Lavendel & Romantik sa...

Hej du...Vilka fina saker..Gillar också vitt porslin med ålder på...Men inte alltid lätt att hitta....Ha det bra Kram/Majsan

Unknown sa...

Ja, sådant porslin är mycket vackert.
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Evelinas hus sa...

Fin terrin du visar. Lampan som du har gjort i ordning blev underbar.
Ang bakelserna så har jag inte sytt dom, dom följde med servisen.
Ha en skön kväll.
Kram Caroline

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Susanne!
Är det bra med dig? Nu är det jag som är lite orolig, du har liksom blivit så tyst! Blir glad när du skriver ska du veta, tycker du är så gullig ju!
Kram

Skatan sa...

Ja, jag går också alltid och pillar i det där vita, spruckna porslinet...det finns så många vackra linjer och former i det gamla portslinet!

Ha en skön kväll.

Kram.

IKT i min vardag sa...

Haha, vill du veta vad jag har för diskmaskin? Min man!!! Har ingen riktig heller alltså *ler*.

Kram Linda

Hanna i Det stora grå huset sa...

Nu blev jag glad! Tänkte att nu har jag sagt nåt knäppt...
Jag skulle jättegärna komma och fika hos dig o äta kaka! *Älskar kaka*
Det var då en himla tur med stolen! Som jag har letat efter en karmstol i min smak, hade nog gråtit blod om du hunnit före mig..Såg den en dag och åkte inte dit och köpte den förän nästa dag... Hur smart är man då...Men det gick vägen!
Ok, så du har varit och gjort liknande ingrepp.. Hoppas att det går bra för mig med då... men usch vad obehagligt.. De sa att jag kunde få lugnande, men det går ju inte.... jag ammar ju sonen ännu... Så det lär bli vanlig bedövning... :-(

Kramis Hanna

P-lina sa...

Åh så fina skålar!!!vilka fynd du gör!! själv har inte lyckats hitta nåt "skit" ännu men snart så ;-)får väl åka på pollis i Dalarna så jag hittar nåt...*snyft*

Vad är det jag hör? är du en emigrerad V-H bo?

Kram !/P

Bonnie´s vita rum sa...

fin, fin!!

Kram Bonnie

Arga Mamman sa...

Hej Susanne! Tack för titten "hemma hos mig". Vilket underbart hem du verkar ha... Hoppas att det är OK att jag länkar?

Kram!

Arga Mamman sa...

PS. Jag ÄLSKAR Evert!!!!!

Jessan sa...

Hihi ja den lampan var en styggelse innan du tog dej an den...desto finare blev den efter målnig o styling. jättesöt! Jag använder också mina saker...varför ska de stå och samla damm? Det är underbart att använda alla dessa vackra saker även i vardagen. kram Jessan

White Season sa...

Så fint, grönt & vitt gör sig så bra nu i vårenstecken... Själv ska jag ut på antikhandlar turné i helgen, då visar jag upp mina fynd, om det nu blir några :-) Kram Malin

P-lina sa...

Nope inte VH men väldigt nära... Handen! tur för dig att du flyttade så du fick ett sånt fint hus.... finns inga såna i Haninge.:-(

Visst var jag elak som gjorde barbie utan ben?? tur det bara var temporärt hihi

Jag ska ALDRIG putsa fatet! måste ju lyssna när expertisen talar.... Tack för tipset! jag min idiot hade väl putsat sönder det fina och fått ett blänkande fat istället ;-)

LOPPISLIV sa...

Jaa vitt gammalt porslin är inte lätt att hitta, var själv på loppis idag och gjorde fynd men inget vitt porslin inte...får nöja mig med att titta på din fina terrin så länge..PS: lampan blev kanon fin...Kram Paula

Solsjö - Under en vind sa...

TACK! Men lampkjolarna ska nog inte synas för nära i sömmarna....de är verkligen "homemade"...hi hi....
Den stora ställningen kom från Danmark enligt tjejen i butiken (det är ju några år sen....), och den lilla vet jag är från Madam Stoltz!
Ha en bra onsdag! Kram!

linnea-maria sa...

Jag har aldrig samlat porslin. Ändå har "samlingen" växt obemärkt . Konstigt nog så finns det olika tillfällen för varje servis. Lampan blev verkligen jättefin. Jag ska försöka få lite egentid och loppisshoppa på lördag, vill också fynda fula lampfötter som blir fina /linnea-maria

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin