contact

söndag 7 mars 2010

Proppmätt!


Mina tre måsten på matbordet, olivolja, flingsalt och färskmald peppar...


Här kommer en kvällshälsning från familjen proppmätt!
I dag bjöd vi på vår favoritlax! Gillar ni lax måste ni prova detta. Det är superenkelt, supersmarrigt och helt suveränt om man är många...

.......................
Här kommer receptet...

Lägg laxfileér på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan ca 2 st ansjovisfileér på varje laxfile´bit. Hyvla sedan mucho Västerbottenost ovanpå! Smack in i ugnen ca 25 minuter i 225 graders värme! Voila! Klart!!!

..............................
"Jag serverar för det mesta laxen med kokt potatis, ett par goda gräddfilssåser med örter och citron och stenbitsrom. Samt en god grönsallad och ett knaprigt knäckebröd"... Mums!

.............................
Ha en härlig Söndagkväll!!
Kram från en som är mätt och glad och ska ta ett Söndagsbad!
Susanne

24 kommentarer:

  1. Yumm! Thanks for sharing. I've been wanting to try something new.

    SvaraRadera
  2. Låter Lätt som en plätt! Måste jag testa och verkar fantastiskt gott.

    Ha det gott/C

    SvaraRadera
  3. Mmmmmm, låter himla smarrigt. Får bli nästa helg!
    Catarina

    SvaraRadera
  4. Mmm...låter gott:)
    jag klarar mig inte heller utan flingsalt och olivolja
    Vilken trevlig blogg!
    kikar in igen
    Kram Annaleena

    SvaraRadera
  5. Hmmm, laks er min favoritt også. Denne må jeg teste! Takk for tipset:-)
    Elsker de fantastiske bildene dine forresten!
    Klem fra Susanne i Tønsberg

    SvaraRadera
  6. Hej Susanne,

    Å vad det lät smarrigt! Ska jag prova någon dag :) Tackar för tipset!

    Vilken härlig bild på godsaker också!

    Önskar dig en toppenvecka vännen!
    Kram/Jes

    SvaraRadera
  7. Mums, det låter supergott! Här är vi laxälskare och det är alltid lika kul att hitta på nya tillagningssätt!

    Clara (minstingen) är den som blir gladast när jag säger att det blir lax till middag! =))


    Tack för tipset!

    Kramis

    SvaraRadera
  8. Kul med ett annorlunda recept. För mig... :) Vi har alla ingredienser hemma. Skall lägga receptet framför snoken på sambon!

    Kram och sov gott.

    Anna

    PS - ett tips kan vara att ligga på rygg en kväll som denna.

    SvaraRadera
  9. oj vad gott det lät:)
    måste jag testa någon dag.
    ha en mysig söndag
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  10. Det lät jätte smaskigt! Toppen med ett lättlagat recept. Här blev det också fisk i dag, fiskpinnar *fniss*. Tur att det finns genvägar då man är less på att laga mat... Kramis Stina

    SvaraRadera
  11. Gott!
    och vilken bordsyta... så mörk och fin! Den gillar jag!

    SvaraRadera
  12. Det hørtes bare kjempegodt ut!
    Kos deg videre på søndagskvelden!
    Klem fra Liv

    SvaraRadera
  13. MUMS, tack för tipset!
    Kika in så får du se kaklet på plats.....dock ofogat och opimpat kök än så länge, men kaklet blev såååååååååå fint:o)

    kraaam
    Mia

    SvaraRadera
  14. Vad smart med ost på laxen det ska jag prova :)
    Jag kom på en annan smarrig kryddning i somras när jag hade en massa färsk ingefära över. Smält lite smör och riv i ingefära, låt smakerna sätta sig lite och pensla över laxen innan man ställer in den i ugnen. Det blir hur gott som helst. Kram /linnea-maria

    SvaraRadera
  15. Låter supergott och lite annorlunda...med anjovis...
    Måste testas!
    Vi käkade också lax i kväll! Med ett täcke av färska örter, riven parmesan och vitt bröd som man blandar och lägger ovanpå laxen. Oxå mums!

    Kram
    Sussi

    SvaraRadera
  16. Hej igen goding!

    Du en sak som bara slog mig....hur mycket kakel behöver du..? Vi fick nämligen 1 1/2 låda över som jag ska lämna tillbaks...(1,5 kvm)
    Då kan du få leverans ända hem till dalarna för mamsen kommer hit i veckan på besök....
    Behöver du bara 1 låda (1 kvm) är det heller inga problem för man får inte returnera öppna lådor så då använder jag den halva lådan till barnköket i så fall.

    Hör bara av dig om du är intresserad annars lämnar jag tillbaks det.(priset 1480 kr/kvm)

    todeleloo
    M

    SvaraRadera
  17. Hej igen goding!

    Du en sak som bara slog mig....hur mycket kakel behöver du..? Vi fick nämligen 1 1/2 låda över som jag ska lämna tillbaks...(1,5 kvm)
    Då kan du få leverans ända hem till dalarna för mamsen kommer hit i veckan på besök....
    Behöver du bara 1 låda (1 kvm) är det heller inga problem för man får inte returnera öppna lådor så då använder jag den halva lådan till barnköket i så fall.

    Hör bara av dig om du är intresserad annars lämnar jag tillbaks det.(priset 1480 kr/kvm)

    todeleloo
    M

    SvaraRadera
  18. Laxfileer säljer de just nu billigt, frysta. Att bara steka de snabbt och salta och peppra vid andra vändningen: Gott!
    :)

    SvaraRadera
  19. Låter förföriskt gott!
    Håller med dig om att flingsalt, olivolja och svart peppar är mums till mycket.
    Kram kram Lina

    SvaraRadera
  20. Åhh, vad gott, tack snälla för att du dela med dig av det.
    Vi älskar Lax (kan ha att göra med mitt första extrajobb:-)) här hemma och kan verkligen behöva ngt nytt att prova.
    Ha en bra start på veckan!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Hej!

    Oja! Här äter vi fisk 3 dagar i veckan.
    Vilket recept! Låter så gott!
    Måste testas.. Tack!

    (håller med om att det ska vara färskmald svartpeppar ; )

    Ha en skön dag!
    Mia

    SvaraRadera
  22. Mums det lät gott Susanne! Jag har också ätit lax och badat i helgen- fast i lördags.. =)
    Ha en bra start på veckan!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  23. - ska jag banne mej bjuda syrran på nästa lördag...en rätt man inte kan misslyckas med :)

    - tänk att snart kan man stå i uteköket och laga mat...längtar, då blir det stekt strömming.

    - tips: rapsolja

    Ha en fortsatt go vecka
    Vida

    SvaraRadera
  24. Aj fasen, det där hade varit mycket godare än den där räliga Nutriletten som jag tvingade i mig - aldrig mer!

    Lena

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en kommentar här hos mig!!! Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kraam Susanne